Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Policija: Pietų Karolinos paplūdimyje per šaudynes sužeisti 6 žmonės

Pietų Karolinos paplūdimyje penktadienį per vyresniųjų klasių pamokų praleidimo dienos renginį, kuriame dalyvavo daug paauglių, kilo šaudynės, per kurias buvo sužeisti šeši žmonės, o dviem šauliams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto ginklų laikymo, pranešė Pietų Karolinos policija.
Pietų Karolinos policija
Pietų Karolinos policija / „Scanpix“/AP nuotr.

Šūviai nuaidėjo apie 17 val. 20 min. Palmso saloje vietos (0 val. 20 min. šeštadienį Lietuvos) laiku, esančioje už 151 km į pietus nuo Mertl Bičo. Policija vis dar tiria šias šaudynes ir prašo visuomenės suteikti papildomos informacijos arba vaizdo įrašų.

Ail of Palmso policijos viršininkas Kevinas Cornettas šeštadienį per spaudos konferenciją sakė, kad policija suėmė 16-metį ir apkaltino jį turint vogtą šaunamąjį ginklą ir neteisėtai jį nešiojant. K.Cornettas teigė, kad policija vis dar tiria, ar nepilnametis dalyvavo šaudyme. Be to, buvo suimtas ir 18-metis dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo savivaldybės automobilių stovėjimo aikštelėje, sakė policijos viršininkas.

Tuo metu paplūdimyje buvo šimtai žmonių, tarp jų – neoficialią laisvą dieną nuo pamokų pasiėmę vidurinės mokyklos moksleiviai, o prieš šaudymą įvyko keli konfliktai, teigė K.Cornettas. Pareigūnai pateko į paplūdimį, kai pamatė susirinkusią minią, tada kilo dvi muštynės ir prasidėjo šaudymas, sakė K.Cornettas.

Jis sakė, kad kol kas konfiskuoti du ginklai – dviejų suimtų asmenų pistoletai. Anot jo, šaulių skaičius tebėra tiriamas.

Šeši žmonės patyrė sužalojimų, kurie nekėlė pavojaus gyvybei. Kai kuriuos iš jų greitosios pagalbos automobiliai nuvežė į ligoninę, kiti nuvyko gydytis savarankiškai, dauguma jų jau paleisti. Penki iš nukentėjusiųjų buvo paaugliai, o dar vienam buvo apie 30 metų, sakė K.Cornettas.

Į ketvirtą dešimtį įžengusi moteris tiesiog buvo paplūdimyje, „nekalta auka, atsidūrusi blogoje vietoje“, – teigė K.Cornettas. Kiti sužeistieji priklausė paplūdimyje buvusiai grupei, tačiau K.Cornettas sakė, kad kol kas neaišku, ar jie buvo įsivėlę į kokius nors neteisėtus veiksmus, ar tik nekaltos aukos.

Policija negalėjo iš karto pasakyti, ar šaulys ar šauliai buvo sulaikyti ir ar kuris nors iš įvykio vietoje rastų šaunamųjų ginklų buvo panaudotas per šaudymą, teigė K.Cornettas.

Čarlstono apygardos šerifė Kristin Graziano sakė, kad dauguma žmonių, su kuriais jos biuras kalbėjosi penktadienį, nebendradarbiavo. Ji prašė šeimų, mokyklų vadovų ir kitų asmenų susisiekti, jei žino, kas dalyvavo.

„Nėra jokios priežasties, dėl kurios kas nors paplūdimyje turėtų nešiotis ginklą, – šeštadienį spaudos konferencijoje teigė K.Graziano. – Absoliučiai jokios priežasties. Ir buvo nekaltų praeivių, kurie tapo to aukomis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius