-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policija: vidurio Izraelyje žuvo palestiniečio užpulta 84 metų moteris

Izraelio centrinėje dalyje esančiame Holono mieste antradienį per „išpuolį“ žuvo 84 metų moteris, pranešė policija. Trečiadienį policija informavo, kad po visą naktį trukusių gaudynių aptiko izraelietės nužudymu įtariamo palestiniečio kūną.
Izraelis
Izraelis / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Izraelis Palestina

Pasak policijos, vyro kūnas buvo rastas Tel Avive praėjus kelioms valandoms po to, kai jis, kaip įtariama, partrenkė ir mirtinai sužalojo moterį pietiniame Holono priemiestyje.

Anksčiau policija paskelbė ieškanti 28 metų Musos Sarsouro iš Kalkilijos miesto Vakarų Krante. Policija nurodė, kad moters žūties aplinkybes traktuoja kaip išpuolį dėl nacionalistinių paskatų.

Senolė buvo rasta be sąmonės šalikelėje. Izraelio žiniasklaida pranešė, kad užpuolimą užfiksavusių stebėjimo kamerų vaizdo medžiagoje matyti, kaip moteriai buvo iš nugaros smogta sunkiu daiktu.

Policija buvo iškviesta į įvykio vietą, kai kaimynas išgirdo moters šauksmus. Atvykę pareigūnai aptiko sunkiai sužeistą moterį, kurį buvo užpulta priešais statybų aikštelę.

„Žinome įtariamojo tapatybę“, – per televiziją sakė policijos vadovas Kobi Shabtai, pavadinęs incidentą „kebliu išpuoliu“.

Pasak vietos žiniasklaidos, kad įtariamasis buvo statybininkas, turėjęs leidimą dirbti Izraelyje.

Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesijoje Niujorke dalyvaujantis Izraelio ministras pirmininkas Yairas Lapidas senolės nužudymą pavadino „sukrečiančiu niekingo ir bailaus teroristo išpuoliu“.

Nuo kovo mėnesio Izraelis beveik kasdien rengia reidus okupuotame Vakarų Krante, didinančius įtampą regione. Šie reidai buvo pradėti rengti po virtinės kruvinų išpuolių prieš izraeliečius, pareikalavusių 19 gyvybių.

Nuo to laiko buvo suimta šimtai palestiniečių, o dar apie 90 žuvo. Per šiuos metus nukautų palestiniečių skaičius yra didžiausias nuo 2016-ųjų. Pasak Izraelio, daugelis žuvusiųjų buvo kovotojai, kiti – vietos jaunuoliai, nukauti, kai svaidė akmenis ar padegamąsias bombas į karius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius