Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius išvyksta „taikos piligrimystės“ į Kazachstaną

Popiežius Pranciškus, gydytojų įspėtas artimiausiu metu nevykti į karo draskomą Ukrainą, antradienį vietoje to neš taikos žinią į įtemptą Vidurio Aziją per tris dienas truksiančią „taikos piligrimystę“ Kazachstane.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / 123RF.com nuotr.

Argentinietis popiežius, kuris dėl kelio skausmų priverstas naudotis neįgaliojo vežimėliu, dalyvaus religinių lyderių susitikime Kazachstano sostinėje Nur Sultane.

Sekmadienį 85 metų popiežius pranešė, kad 38-oji užsienio kelionė į užsienį nuo jo išrinkimo 2013 metais bus „proga susitikti su daugeliu religijų atstovų ir užmegzti dialogą kaip broliams, kuriuos skatina bendras taikos troškimas“.

Iš pradžių Pasaulinių ir tradicinių religijų vadovų kongrese buvo laukiamas ir Rusijos stačiatikių dvasinis lyderis Kirilas, artimas prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas. Tačiau Maskvos patriarchas vėliau nusprendė nedalyvauti rugsėjo 14–15 dieną vyksiančiame renginyje – taigi, žlugo viltys, kad Pranciškus su juo galėtų aptarti karą Ukrainoje.

Popiežius ragina siekti taikos ir pasmerkė „žiaurų ir beprasmį karą“, o Kirilas savo ruožtu gina V.Putino inicijuotą „karinę operaciją“ bei kovą prieš Rusijos „išorinius ir vidinius priešus“.

Iš viso apie 100 delegacijų iš 50 šalių ketina dalyvauti religinių lyderių susitikime Kazachstane, kuris yra į pietus nuo Rusijos ir nepriklausomybę įgijo 1991 metais subyrėjus Sovietų Sąjungai.

„Dialogas, suartėjimas, taikos tarp skirtingų religinių ir kultūrinių pasaulių paieškos yra šios kelionės ramstis“, – pirmadienį apie pontifiko naujausią vizitą kalbėjo Vatikano atstovas Matteo Bruni.

Popiežius Nur Sultane turi nusileisti antradienį apie 18 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku. Paskui Šventasis Tėvas nuvyks į prezidentūrą ir pasakys pirmą kalbą valdžios atstovams bei diplomatiniam korpusui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius