Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus priėmė Brazilijos vyskupo atsistatydinimą

Popiežius Pranciškus priėmė Brazilijos vyskupo Vilsono Diaso de Oliveiros atsistatydinimą, penktadienį pranešė Vatikanas.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia Brazilijos žiniasklaida, V.D.de Oliveiros atžvilgiu atliekamas tyrimas dėl įtariamo jo vyskupijos kunigų reketavimo ir seksualinės prievartos nusikaltimų slėpimo.

Teigiama, kad vyskupas dangstė vieną lytine prievarta kaltinamą kunigą.

Balandį V. D.de Oliveira policijai prisipažino asmeniniais tikslais išleidęs 4 tūkst. JAV dolerių (3 580 eurų) parapijos lėšų. Vyskupas pareigūnams sakė, jog taip pasielgė slegiamas finansinių sunkumų.

Vatikanas visuomet paskelbia, kai pontifikas priima vyskupo atsistatydinimą, tačiau niekada neaiškina tokio žingsnio priežasčių.

„Mieli broliai ir seserys, pastaraisiais mėnesiais mums teko nešti visokių kryžių, vykstant puldinėjimams prieš mūsų bažnyčią Limeiroje, prieš mane ir kitus ganytojus“, – sakoma V.Diaso de Oliveiros pranešime.

„Pripažįstu savo trūkumus, bet taip pat savo širdyje nešiojuosi visą meilę, kurios esu sulaukęs iš gerųjų Dievo žmonių“, – rašo vyskupas.

„Prašau leisti atsistatydinti dėl Kristaus meilės ir vyskupijos labui“, – sakoma laiške, paskelbtame Limeiros vyskupijos. Šis miestas yra Brazilijos pietinėje San Paulo valstijoje.

Katalikų Bažnyčią visame pasaulyje krečia dvasininkų pedofilijos skandalas. Vis daugiau dvasininkų lytinio išnaudojimo aukų įvairiose šalyse, pradedant Australija, Čile ir baigiant Vokietija bei Jungtinėmis Valstijomis, ryžtasi viešai prabilti apie patirtas kančias.

Pranciškus šį mėnesį paskelbė dokumentą, kuriuo nustatomos naujos informavimo apie seksualinio išnaudojimo atvejus ir vyskupų atskaitomybės normos.

Jos įpareigoja visus dvasininkus ir vienuolius, žinančius apie lytinio išnaudojimo atvejus Katalikų Bažnyčioje, nedelsiant informuoti apie tai savo vadovus. Dėl šio įpareigojimo į dienos šviesą gali iškilti nesuskaičiuojama daugybė seksualinio išnaudojimo atvejų, apie kuriuos iki šiol buvo tylima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius