Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija nuo 2021-ųjų pabaigos uždraus sistemingą vyriškos lyties viščiukų naikinimą

Prancūzijos žemės ūkio ministras Didieras Guillaume'as antradienį pranešė, kad nuo 2021 metų pabaigos Prancūzija uždraus itin prieštaringai vertinamą, tačiau plačiai paplitusią paukštynų praktiką sistemingai skersti vyriškos lyties viščiukus.
Viščiukai
Viščiukai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tikslas yra įpareigoti bendroves tai padaryti iki 2021 metų pabaigos“, – pareiškė ministras televizijai BFM, išreikšdamas viltį, kad įmanoma rasti metodą, kuris leistų nustatyti embriono lytį dar kiaušinyje, o ne po išsiritimo.

D.Guillaume'as taip pat pranešė, kad maždaug tuo pačiu metu Prancūzija uždraus kastruoti paršelius nenaudojant anestezijos – tai dar viena priemonė, kurios jau ilgą laiką reikalauja gyvūnų teisių gynėjai.

Kiaušinių pramonėje kiekvienais metais perinama milijonai viščiukų, o moteriškos lyties viščiukai parduodami auginimui atskiriems ūkininkams arba komerciniams paukštininkystės ūkiams.

Visgi gaidžiai nededa kiaušinių ir iš jų gaunama gerokai mažiau mėsos nei iš vadinamųjų broilerių, kurie veisiami specialiai maistui.

Dėl šios priežasties verslininkai teigia, kad vyriškos lyties viščiukų neverta auginti ir paprastai jie sunaikinami.

Tyrėjai vis dar ieško būdų, kaip veiksmingai nustatyti viščiuko lytį dar kiaušinyje pramoniniu mastu.

Birželį Aukščiausias Vokietijos administracinis teismas nusprendė, kad Vokietijoje, kur kasmet sunaikinama 45 mln. vyriškos lyties viščiukų, minėta praktika galės būti tęsiama tol, kol bus atrastas būdas nustatyti embriono lytį dar kiaušinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius