Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos dešinieji radikalai nori, kad nebeliktų Europos Komisijos

Marine Le Pen vadovaujami Prancūzijos kraštutiniai dešinieji jau nebekalba apie „Frexit“ ar euro atsisakymą. Šįkart viena pagrindinių Europos Parlamento (EP) rinkimų kampanijos linijų – Europos Komisijos institucijos panaikinimas, rašo „Politico“.
Marine Le Pen
Marine Le Pen / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Partijos „Nacionalinis sambūris“ vadovė M.Le Pen pareiškė, kad ES veikia „neaiškiai, nedemokratiškai ir kerštingai“. Esą reikia panaikinti Europos Komisiją, kuriai vadovauja „nuo galios apsvaigęs pirmininkas“.

Anot partijos lyderės, Komisijos funkcijas perimtų Europos Vadovų Taryba ir reformuotas Europos Parlamentas, kuris esą nebebūtų „Komisijos sprendimų registravimo rūmai“.

M.Le Pen savąją programą pristatė pirmadienį Strasbūre. Analitikai iškart pastebėjo, kad ji atsitraukė nuo ankstesnių raginimų atsisakyti euro ir apskritai palikti ES.

Vietoj to M.Le Pen aptakokai pareiškė norinti „išgelbėti Europą nuo ją naikinančios Europos Sąjungos“ ir pakvietė kurti „Europos tautų aljansą“ – kad sprendimai nebūtų priimami Briuselyje.

„Nacionalinį sambūrį“ į EP rinkimus vedantis 23-ejų Jordanas Bardella pridūrė trokštantis sukurti Europą, kuri būtų „ne Briuselio technokratija, o atėniškoji demokratija“.

M.Le Pen garsiai nepasakė, kad norėtų „Frexit“ – Prancūzijos pasitraukimo iš ES. Tačiau prancūzė ir toliau liaupsino „Brexit“ naudą Jungtinei Karalystei.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Brexit“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Brexit“

„Nuo „Brexit“ referendumo Jungtinėje Karalystėje sukuriama daugiau nei euro zonoje. Ten nedarbo lygis rekordiškai žemas, darbo vietų sukuriama dvigubai daugiau nei Prancūzijoje, o algos sustojus masinei imigracijai pakilo!“ – tviteryje rašė M.Le Pen.

„Nacionalinis sambūris“ taip pat žada atkurti valstybių sienas ir sustiprinti ES išorės sienų apsaugą. Tam esą reikalinga Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros „Frontex“ reforma.

„Migrantų priėmimo agentūra turi virsti pasienio apsaugos agentūra, užkertančia kelią nelegaliai imigracijai“, – rašoma partijos rinkimų programoje.

Galiausiai priduriama, kad Europa turėtų siekti gerų, kaimyniškų santykių su Rusija ir Turkija bei saugotis „išorinės įtakos iš Amerikos“.

Apklausos rodo, kad „Nacionalinis sambūris“ per gegužės rinkimus EP turėtų iškovoti 21 vietą – vos viena mažiau nei prezidento Emmanuelio Macrono partija „Respublika, pirmyn“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius