-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzijos eksprezidentas N.Sarkozy vėl apklausiamas dėl rinkimų kampanijos finansavimo

Prancūzijos eksprezidentas Nicolas Sarkozy trečiadienį vėl atvyko į policiją, kur antrą dieną iš eilės apklausiamas tiriant įtarimus, kad velionis Libijos diktatorius Muamaras Kadhafi 2007-aisiais skyrė didelę sumą grynųjų jo rinkimų kampanijai, pranešė tyrimui artimi šaltiniai.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

N.Sarkozy prieš pat 8 val. (9 val. Lietuvos laiku) atvyko į netoli Paryžiaus esančio Nantero prokuratūrą, kur jį apklausia korupcijos, pinigų plovimo ir mokestinio sukčiavimo bylas tiriantys prokurorai.

Pirmai apklausai į policiją N.Sarkozy buvo atvežtas antradienį ryte. Iš pastato jis išėjo tik apie vidurnaktį.

Eksprezidento advokatai kol kas nieko nekomentuoja.

„Scanpix“ nuotr./Libijos diktatorius Muammaras Khadafi
„Scanpix“ nuotr./Libijos diktatorius Muammaras Khadafi

Tai vienas iš kelių tyrimų, pradėtų 63 metų N.Sarkozy atžvilgiu nuo tada, kai šis dešiniųjų pažiūrų politikas 2012-aisiais paliko prezidento postą, išdirbęs jam vieną kadenciją.

Nuo 2013 metų atliekamo tyrimo dėmesio centre yra žiniasklaidos pranešimai ir velionio Libijos diktatoriaus sūnaus Seif al Islamo pareiškimai, esą M.Kadhafi finansavo N.Sarkozy rinkimų kampaniją.

N.Sarkozy tai griežtai atmetė ir tvirtino, jog tai tėra kerštingų Libijos režimo narių, nirštančių dėl Prancūzijos dalyvavimo JAV vadovaujamoje karinėje intervencijoje, užbaigusioje 41 metus trukusį M.Kadhafi valdymą, kalbos.

B.Hortefeux: „Daviau parodymus laisva valia. Pateiktos detalės turėtų padaryti galą daugybei klaidų ir melo.“

Antradienį buvo apklaustas ir N.Sarkozy prezidentavimo laikotarpiu aukštas pareigas ministrų kabinete ėjęs Brice'as Hortefeux. Jo apklausa baigėsi likus maždaug pusvalandžiui iki vidurnakčio.

„Daviau parodymus laisva valia. Pateiktos detalės turėtų padaryti galą daugybei klaidų ir melo“, – parašė B.Hortefeux socialiniame tinkle „Twitter“.

Pagal Prancūzijos įstatymus, N.Sarkozy apklausai gali būti sulaikytas ne ilgiau kaip 48 valandoms. Vėliau jis turi būti paleistas ir gali būti vėl išviestas į apklausą, arba turi stoti prieš teisėją, galintį pareikšti jam kaltinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius