Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos pareigūnai pradėjo ardyti „Džiunglėmis“ vadinamą pabėgėlių stovyklą prie Kalė

Prancūzijos pareigūnai pirmadienį pradėjo demontuoti plačiai išsidriekusią neteisėtą pabėgėlių stovyklą Kalė uostamiestyje, ardydami iš fanerinių sienų sukaltus statinius su brezentiniais stogais, kuriuose laikinai buvo įsikūrę tūkstančiai migrantų, svajojusių kada nors pradėti naują geresnį gyvenimą Britanijoje.
Prancūzijos pareigūnai pradėjo ardyti pabėgėlių stovyklą prie Kalė uostamiesčio
Prancūzijos pareigūnai pradėjo ardyti pabėgėlių stovyklą prie Kalė uostamiesčio / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos šiauriniame Kalė uostamiestyje įsikūrusi „Džiunglėmis“ vadinama stovykla yra netoli įvažiavimo į Lamanšo sąsiaurio geležinkelio tunelį, jungiantį su Didžiąja Britanija. Stovykla, kurstanti ne tik Prancūzijos, bet ir Britanijos ultradešiniųjų nepasitenkinimą, per pastaruosius metus ypač išaugo ir dabar joje gyvena maždaug 4 tūkstančiai žmonių.

Galvas šalmais prisidengę darbininkai pietinėje stovyklos dalyje vieną po kito ardė laikinus statinius, teismui davus leidimą nugriauti pašiūres, tik ne per ilgą laiką stovykloje atsiradusius bendro naudojimo statinius, kaip maldos namai, mokyklos arba biblioteka.

Policijos pareigūnai saugojo stovyklos ardymo darbus pradėjusius darbininkus nuo, pareigūnų žodžiais, vietos aktyvistų „bauginimų“.

Prancūzijos valdžia praėjusį mėnesį pasiūlė pastogės netekusiems pabėgėliams persikelti į netoliese paruoštus šildomus konteinerius arba į kitus Prancūzijos pabėgėlių centrus, kuriuose jie gali prašyti prieglobsčio. Daugelis atsisakė keltis kitur, nenorėdami prarasti vilties kaip nors pasiekti Britaniją, be to, migrantų gynėjai sako, kad naujai įrengtuose konteineriuose neužtenka vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius