-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzijos prokurorai: TVF vadovė Ch.Lagarde turėtų stoti prieš teismą

Prancūzijos prokurorai penktadienį pranešė, kad Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde turėtų stoti prieš teismą dėl milijonų eurų valstybinės išmokos 2008 metais,prancūzų magnatui Bernardui Tapie kuri buvo skirta jai būnant finansų ministre.
23. Tarptautinio valiutos fondo direktorė Christine Lagarde
Tarptautinio valiutos fondo direktorė Christine Lagarde / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prokurorai rekomenduoja atmesti Ch.Lagarde apeliaciją dėl gruodžio mėnesio teismo nurodymo jai stoti prieš teismą už aplaidumą šioje byloje, susijusioje su jos nurodymu suteikti 404 milijonų eurų kompensaciją B.Tapie iš valstybės iždo 2008 metais.

Sprendimas turėtų būti priimtas liepos 22 dieną.

Jeigu ankstesnis teismo sprendimas bus paliktas galioti, 60 metų Ch.Lagarde teis teismas, nagrinėjantis nusikaltimus, kuriuos padarė pareigas einantys vyriausybės nariai.

Oficialus tyrimas dėl Ch.Lagarde buvo pradėtas 2014 metais dėl jos aplaidumo ilgai užsitęsusioje teisinėje dramoje, kuri kilo tarp B.Tapie ir banko „Credit Lionnaise“ dėl sporto įrangą gaminančios bendrovės „Adidas“ pardavimo 1993 metais.

Ch.Lagarde, kuriai, jeigu bus pripažinta kalta, gresia vienerių metų laisvės atėmimo bausmė ir 15 tūkst. eurų bauda, neigia nusižengusi įstatymams arba vykdžiusi tuometinio prezidento Nicolas Sarkozy nurodymus.

Ch.Lagarde dirbo finansų ministre N.Sarkozy vyriausybėje, kai nusprendė leisti arbitražui išspręsti B.Tapie ir banko „Credit Lionnaise“, kurio dalį akcijų turi valstybė, ginčą.

Arbitražas nurodė už banko skolų likvidavimą atsakingai valstybinei organizacijai išmokėti magnatui B.Tapie minėtą sumą.

Kaltinimai Ch.Lagarde aplaidumu kyla iš jos suteikto leidimo pradėti trečiųjų teismą ir iš to, kad ji neužginčijo išmokos, kuri buvo labai naudinga B.Tapie, bet žalinga valstybei.

Vyriausybė nurodė išmokėti priteistą sumą B.Tapie 2015 metų vasario mėnesį.

Nepaisant teisinių problemų, vasario mėnesį Tarptautinio valiutos fondo taryba paskyrė Ch.Lagarde vadovauti fondui dar vieną kadenciją, kuri oficialiai prasideda kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius