Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzų žurnalistės knygoje atskleidžiama, kad Muamaras Kadhafi mušdavo ir prievartaudavo nepilnametes merginas

Muamaras Kadhafi mušdavo ir prievartaudavo pagrobtas ir dar mokyklos nebaigusias merginas, atskleidžiama neseniai išleistoje knygoje.
Muamaras Kadhafi
Muamaras Kadhafi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „The Dailymail“, prancūzų žurnalistė Annick Cojean surinko šią gan šokiruojančią informaciją iš M.Kadhafi haremui priklausiusių merginų, kurios buvo naudojamos kaip sekso vergės.

Viena auka, prisistačiusi Soraya vardu, buvo vos 15 metų, kai 2004-aisiais M.Kadhafi apsilankė jos mokykloje ir, uždėjęs ranką jai ant galvos, parodė, kad Soraya bus jo.

Kitą dieną į merginos motinos grožio saloną atėjo uniformą vilkinti moteris ir pasakė, kad Soraya važiuos pas M.Kadhafi.

Penkerius metus prievartauta mergina atskleidė, kad Libijos lyderis buvo nepaprastai žiaurus, beširdis, o merginų prievartavimas buvo jo kasdienė ir mėgstama veikla. Kai kuriomis dienomis diktatorius reikalaudavo netgi kelių merginų ar berniukų.

Vėliau mergina buvo valandų valandas vežiojama po dykumą, jai buvo nuolat nuleidinėjamas kraujas ir išmatuotas krūtinės dydis. Vakare Soraya buvo aprengta balta suknele ir nuvesta į M.Kadhafi miegamąjį, kur jos jau laukė Libijos lyderis.

„Jis pagriebė mano ranką ir privertė atsisėsti šalia jo lovoje. Tuo metu net nedrįsau į jį pažvelgti, jis sėdėjo nuogas. M.Kadhafi vis bandė mane nuraminti sakydamas, kad vadinčiau jį „papa“, ir tikino, kad su juo praleisiu visą gyvenimą“, – kraupią patirtį prisimena mergina.

Galiausiai Soraya pradėjo priešintis ir vėliau buvo nusiųsta mokytis pas jo haremo vadovę – Mabrouką.

Kaip prancūzų žurnalistei pasakojo Soraya, M.Kadhafi hareme praleidusi penkerius metus, Libijos lyderis nuolat prievartaudavo ir mušdavo dar net pilnametystės nesulaukusias merginas.

Knygoje „Les Proies: Dans le harem de Kadhafi“ (liet. „Maldos M.Kadhafi hareme“) aprašyta ir kitos merginos patirtis. Vos 18 metų sulaukusi Houda santykiauti su M.Kadhafi sutiko tik todėl, kad diktatorius iš nelaisvės paleistų jos brolį.

Penkerius metus prievartauta mergina atskleidė, kad Libijos lyderis buvo nepaprastai žiaurus, beširdis, o merginų prievartavimas buvo jo kasdienė ir mėgstama veikla. Kai kuriomis dienomis diktatorius reikalaudavo netgi kelių merginų ar berniukų.

Neįtikėtinus faktus atskleidžiančioje knygoje aprašytas ir vėlesnis iš M.Kadhafi haremo išsilaisvinusių merginų gyvenimas – buvusias sekso verges atstūmė ir šeimos, dėl to, kad merginos turėjo lytinių santykių nesusituokusios, Libijoje tai laikoma didžiule gėda.

Kol buvo gyvas, M.Kadhafi nuolat būdavo apsuptas uniformuotų moterų, kurios toli gražu nebuvo jo sargybinės, veikiau jo sekso žaisliukai, – rašoma knygoje.

Interviu prancūzų laikraščiui „Le Monde“ skandalingosios knygos autorė Annick Cojean atskleidė, kad šis tyrimas buvo pats sunkiausias jos gyvenime.

„Muamarui Kadhafi prievartavimas buvo tam tikras ginklas, tarsi būdas parodyti savo dominavimą prieš kitus – prieš moteris, nes jos yra silpnos, ir prieš vyrus, nes iš jų būdavo pagrobiamos jų dukterys ir žmonos“, – pasakojo Annick Cojean.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius