Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras Antonis Samaras: Graikija neleis neonaciams „pakirsti“ demokratijos

Graikijos premjeras Antonis Samaras ketvirtadienį sakė, kad neleis neonacių partijai „Auksinė aušra“, kurios įtariamas šalininkas mirtinai užbadė populiarų muzikantą antifašistą, „pakirsti“ demokratijos.
Graikijos ministras pirmininkas Antonis Samaras
Graikijos ministras pirmininkas Antonis Samaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ši vyriausybė yra pasiryžusi neleisti nacių palikuonims nuodyti mūsų socialinio gyvenimo, vykdyti nusikaltimų, terorizuoti ir pakirsti pamatų šalies, kuri pagimdė demokratiją“, – per televiziją pareiškė A.Samaras.

Tai premjeras pareiškė praėjus dienai po to, kai Atėnų ir kituose šalies miestų gatvėse prasidėjusių protestų dėl 34 metų hiphopo atlikėjo Pavlo Fiso nužudymo dalyviai ėmėsi smurto ir susirėmė su policijos pareigūnais.

Ketvirtadienį palaidotą P.Fisą trečiadienį Atėnų darbininkų klasės Keratsinio rajone mirtinai subadė 45 metų sunkvežimio vairuotojas, kuris vėliau policijai prisipažino neva priklausąs „Auksinei aušrai“.

A.Samaras neminėjo jokių konkrečių priemonių, kurios sumažintų šios ksenofobinės partijos populiarumą.

Naudodamasi ekonominius sunkumus išgyvenančios visuomenės nepasitenkinimu pagrindinėmis partijomis „Auksinė aušra“ labai padidino savo reitingus.

Tačiau premjeras perspėjo, kad šalis gali įveikti šešerius metus trunkančią recesiją ir gilią ekonominę krizę tik tuo atveju, jeigu išliks vieninga.

„Puolimas į smurtą sugriauna bet kokias Graikijos perspektyvas siekiant... plėtros, taikos ir klestėjimo“, – sakė A.Samarasas.

„Dabar ne laikas vidiniams kivirčams ar įtampai“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius