-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 06 04 /11:29

Šalies vadovai pareiškė užuojautą dėl išpuolio Londone

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Saulius Skvernelis pareiškė užuojautą Britanijos karalienei Elžbietai II dėl žmonių gyvybių pareikalavusių išpuolių Londone.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šalies vadovė pasmerkė šiuos barbariškus išpuolius ir niekuo nepateisinamą žiaurumą, bei išreiškė tvirtą Lietuvos solidarumą su Londono gyventojais ir visos Jungtinės Karalystės žmonėmis“, – rašoma prezidentės spaudos tarnybos sekmadienį išplatintame pranešime.

Savo ir visos Lietuvos žmonių vardu D.Grybauskaitė palinkėjo stiprybės aukų šeimoms, vilties bei ištvermės visiems, kuriuos palietė šios atakos.

„Šioje kovoje už saugumą mūsų valstybėse būtinas visuomenės ir teisėsaugos susitelkimas. Lietuva solidarizuojasi su Jungtine Karalyste ir patvirtina savo pasiryžimą kartu su tarptautine bendruomene bendromis pastangomis kovoti su terorizmo iššūkiais“, – teigia premjeras S.Skvernelis.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius laiške taip pat pareiškė užuojautą Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriui Borisui Johnsonui. „Smerkiame šį teroro aktą ir reiškiame gilią užuojautą Jungtinės Karalystės žmonėmis, žuvusiųjų artimiesiems ir vyriausybei. Linkime stiprybės nukentėjusiems nuo šio šiurpaus išpuolio“, – pareiškė ministras L.Linkevičius.

Londono centre per šeštadienio ataką trys užpuolikai mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius ir išlipę badė žmones. Žuvo bent šeši žmonės, dar 48 buvo paguldyti į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius