Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vladimiro Putino reitingai pasiekė istorines aukštumas

„Levada centro“ apklausos duomenimis, jei Rusijos prezidento rinkimai vyktų ateinantį sekmadienį, 82 proc. rinkėjų, tvirtai apsisprendusių eiti balsuoti, savo balsus atiduotų už dabartinį šalies prezidentą Vladimirą Putiną, praneša „Dožd“.
Vladimiras Putinas
Vladimiro Putino reitingai pasiekė istorines aukštumas / „Scanpix“/AP nuotr.

Iš visų apklaustųjų 63 proc. respondentų balsuotų už V.Putiną, 6 proc. – už Vladimirą Žirinovskį, 3 proc. – už Genadijų Ziuganovą, 2 proc. – už Aleksejų Navalną. 9 proc. apklaustųjų sakė, kad į rinkimus neitų arba dar neapsisprendė. 5 proc. visų respondentų tikino, kad eitų balsuoti, tačiau nežino, už ką atiduotų balsą.

„Levada centro“ duomenimis, iš tvirtai apsisprendusių balsuoti 82 proc. atiduotų balsą už V.Putiną, 6 proc. – už V.Žirinovskį, 4 proc. – už G.Ziuganovą, 2 proc. – už A.Navalną.

Centro atstovai tikina, kad tai – istorinis rezultatas. Ankstesnės apklausos, atliktos likus metams iki prezidento rinkimų, rodė, kad 2007-aisiais už V.Putiną atiduoti balsus ketino 68 proc. rinkėjų, o 2011-aisiais – 43 proc.

VIDEO: Vladimiras Putinas – KGB agentas, tapęs galingiausiu žmogumi Rusijoje

66 proc. apklaustųjų teigė po 2018-ųjų norintys prezidento poste matyti V.Putiną. 20 proc. teigė to nenorintys, o 14 proc. neatsakė.

56 proc. respondentų yra užtikrinti, kad iki 2018-ųjų neatsiras politikas, galintis prezidento poste pakeisti V.Putiną. Tokio politiko atsiradimo galimybe tiki 26 proc. apklaustųjų, 18 proc. į šį klausimą neatsakė.

Rusijos prezidento rinkimai vyks 2018-ųjų kovą. Kol kas dalyvauti ketina save išsikėlęs A.Navalnas, Rusijos liberalų demokratų partijai vadovaujantis V.Žirinovskis ir Grigorijus Javlinskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius