Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Australijos krantų apvirto pabėgėlius gabenęs laivas

Prie Australijos krantų pirmadienio rytą apvirto laivas, gabenęs nelegalius imigrantus. Laive buvo daugiau kaip 95 žmonės. Du žmonės žuvo, dar dviejų būklė itin sunki, skelbia lenta.ru.
Į Australiją nuolat plūsta imigrantai iš Azijos.
Į Australiją nuolat plūsta imigrantai iš Azijos. / Reuters/Scanpix nuotr.

Australijos pakrančių apsauga laivą pastebėjo apie 35 km nuo Kalėdų salos Indijos vandenyne. Laivui apvirtus imigrantai nugabenti į minėtą, Australijai priklausančią salą. Apie keleivių tautybes kol kas nepranešama.

Anot salos valdžios atstovo, išgelbėti daugumą imigrantų pavyko tiesiog atsitiktinumo dėka, mat nelaimės metu visai netoliese buvo Australijos muitinės laivas. Laivui apvirtus, Australijos laivas kaipmat į krantą pasiuntė signalą.

Panašios nelaimės ties Australijos pakrantėmis užfiksuojamos  reguliariai. Laivai dažniausiai gabena pabėgėlius iš Azijos, dažniausiai Indonezijos arba Šri Lankos. Tradicine nelegalių imigrantų išlaipinimo vieta būna Australijos Kalėdų sala, kuri yra 2 600 km nuo žemyno. Šiuo klausimu saloje įkurtas imigracijos centras, kur imigrantai kol bus patikrinta jų tapatybė ir būna apgyvendinami.

Pernai prie Australijos krantų buvo perimti 62 laivai, kuriuose iš viso buvo apie 4 500 žmonių.

Siekdama sumažinti Azijos imigrantų skaičių, pernai Australijos valdžios institucijos priėmė naujas valstybės sienos kirtimo taisykles. Jose numatyta, kad daugelis nelegalių migrantų siunčiami į specialias stovyklas Nauru saloje ir Papua Naujojoje Gvinėjoje. Nepaisant to pabėgėliai toliau plūsta į Australiją, o opozicija tvirtina, kad šalies valdžia visiškai prarado valstybinių sienų kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius