Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 03 18 /13:59

Prie naujo Europos centrinio banko pastato Frankfurte – policijos mūšiai su riaušininkais

„Der Tagesspiegel“ praneša apie įtemptą padėtį Frankfurte, prie Europos centrinio banko (ECB) pastato. Penki šimtai kairiųjų pažiūrų protestuotojų pralaužė policijos užkardas, padegė kelis automobilius.
Riaušės prie ECB dangoraižio Frankfurte
Riaušės prie ECB dangoraižio Frankfurte / „Scanpix“/AP nuotr.

Rytinėje miesto dalyje iškilęs pastatas, sujungtas su istoriniu turgumi „Grossmarkthalle“, buvo baigtas statyti praeitų metų pabaigoje, o neilgai trukus į jį persikėlė ECB biurai.

Trečiadienį turėjo įvykti naujojo dangoraižio atidarymo iškilmės, tačiau jas sugadino antikapitalistų, pasisakančių prieš griežtą taupymo politiką, išpuolis. Pranešama apie sužeistus policininkus, nuolat girdisi šūviai.

VIDEO: Riaušės Frankfurte

Papildyta 13.31 val. Pranešama, kad įvairiose Frankfurto vietose per riaušes nukentėjo apie 80 policininkų. Didžioji dalis nukentėjo demonstrantams purškiant ašarines dujas keli sužeisti rimčiau.

Pasaulio naujienų agentūros praneša, kad riaušes malšinanti policija pasitelkė ir vandens patrankas, siekdama sukurti saugią zoną šalia 185 metrų aukščio dangoraižio. Jo statybos kainavo 1,3 mlrd. Eur.

Protesto akcijos, kurių metu skanduojami šūkiai apie tai, kad „kapitalizmas yra blogis“, vyksta ir prie Frankfurto senosios operos, taip pat prie verslo centrų.

VIDEO: Transliacija iš Frankfurto

Pranešama, kad riaušininkai išdaužė kelių pastatų langus, taip pat apie masiškai deginamas padangas.

Naujojo ECB dangoraižio atidarymo iškilmės buvo suplanuotos vidurdienį. Į iškilmes banko vadovas Mario Draghi buvo pakvietęs apie 100 garbių svečių. Atsižvelgdami į Graikijos krizę, ECB darbuotojai planavo kuklias iškilmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius