Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš rinkimus Rusijoje – dar viena homofobiška reklama: „Nebalsuoja tik gėjai“

Artėjant Rusijos regioniniams rinkimams, pasirodė prieštaringai vertinama reklama, teigianti, esą nebalsuoja tik gėjai. Tai – jau antras kartas šiemet, kai rusai balsuoti raginami homofobišku vaizdo įrašu, rašo „The Moscow Times“.
Homofobiška reklama
Homofobiška reklama / Nuotrauka iš vaizdo įrašo

Naujausioje reklamoje du jauni vyrai, vaikštantys po miestą, sėdami parke ir važiuodami autobusu, vadina rinkimus „demokratijos iliuzija“ bei pažada nebalsuoti.

Tuomet jie persikelia į miegamąjį.

„Jie – amoralūs. Jie galvoja, kad gali kvailinti žmones“, – sako vienas iš vyrų jiems vienas kitą nurenginėjant.

„Tegu kiti eina ir balsuoja. Mums yra svarbesnių dalykų“, – teigia kitas atsisegdamas diržą ir uždarydamas kambario duris.

Tuomet dviejų minučių ilgio vaizdo įrašas aptemsta ir jame pasirodo data – 2018-ųjų rugsėjo 9-oji. Tą dieną keliuose Rusijos regionuose bus renkami merai ir gubernatoriai.

Prieš 2018-ųjų kovą vykusius Rusijos prezidento rinkimus pasirodė reklama, netiesiogiai skatinanti balsuoti už Vladimirą Putiną.

Klipe sakoma, kad V.Putino varžovų pergalė rinkimuose Rusijai būtų tikras „košmaras“ ateityje, nes vyrams tektų gyventi kartu su gėjais.

Didžioji Rusijos visuomenės dalis netoleruoja tos pačios lyties asmenų intymių santykių; be to, šalyje galioja įstatymas, draudžiantis skleisti gėjų „propagandą“ nepilnamečiams.

Propaganda vadinama bet kokia informacija apie homoseksualius santykius.

2018-ųjų birželį Europos žmogaus teisių teismas priėmė sprendimą, kad „gėjų propagandos“ įstatymas pažeidžia saviraiškos laisvę, yra diskriminuojantis ir skatina homofobiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius