Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prorusiška Roma – Italija neleido papildyti sankcijų Rusijai juodojo sąrašo

Italijos vyriausybė nusprendė neleisti Europos Sąjungai įtraukti Rusijos aneksuoto Krymo įstatymų leidėjo pavardės į Maskvai taikomų sankcijų juodąjį sąrašą. Tai „Politico“ patvirtino trys diplomatai.
„Sankcijoms Rusijai – ne“, – skelbiama ant M.Salvini vilkimų marškinėlių
„Sankcijoms Rusijai – ne“, – skelbiama ant M.Salvini vilkimų marškinėlių / „Twitter“ nuotr.

ES patarėjų užsienio santykių klausimais darbo grupė (RELEX) trečiadienį pernelyg nenustebino: ji pratęsė sankcijas Rusijos piliečiams ir kompanijoms „dėl veiksmų, pažeidžiančių Ukrainos teritorinį vientisumą“ dar šešiems mėnesiams – iki 2019 metų kovo 15-osios.

Tai yra vienas iš keturių sankcijų paketų, kuriuos Bendrija taiko Rusijai nuo 2014-ųjų, kai buvo įvykdyta Krymo aneksija. Asmenų, kuriems taikomi suvaržymai pagal šį paketą, yra 155, bendrovių – 44.

Vienas diplomatas „Politico“ teigė, kad „tokios šalys kaip Jungtinė Karalystė ir Baltijos valstybės norėjo, jog sąrašas būtų išplėstas“.

Tačiau Italijos pageidavimai buvo priešingi. Kadangi šiame sankcijų pakete yra nemažai šiuo metu jau buvusių Rusijos pareigūnų, Romos atstovai išsakė norą išbraukti iš sąrašo jų pavardes.

Kitų šalių pareigūnai iškart pasipriešino, o kadangi pokyčiams sankcijų juoduosiuose sąraše būtinas absoliutus pritarimas, italai nieko nepešė.

Ir tuomet nusprendė atkeršyti. Italija pareiškė, kad jei jau negalima išbraukti pavardžių, tai negalima jų ir pridėti – o eilė atsidurti sąraše buvo atėjusi Krymo senatorei Olgai Timofejevai.

Gegužę valdančiąją koaliciją Romoje suformavę populistai iš „Penkių žvaigždžių judėjimo“ ir Šiaurės lygos į bendradarbiavimo sutartį įtraukė raginimą atšaukti sankcijas Rusijai.

Sutartyje taip pat skelbiama, kad Rusija yra ne karinė grėsmė ir ne priešė, o partnerė europiečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius