-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Psichiatrijos ligoninėje Sirijoje per apšaudymą iš minosvaidžių sužeista 14 žmonių

Viename Turkijos remiamų sukilėlių kontroliuojame šiaurės Sirijos mieste esančioje psichiatrijos ligoninėje mažiausiai 14 žmonių buvo sužeisti per apšaudymą iš minosvaidžių, penktadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
Sirija
Sirija/Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sirija Užpuolimas

Prie pat Turkijos sienos esantis Azazo miestas buvo apšaudytas ketvirtadienį vakare. Ankstesnes penkias dienas Ankaros pajėgos bombardavo šalia esantį kurdų kontroliuojamą Afrino anklavą ir grasino invazija.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad iš minosvaidžių šaudė JAV remiamas aljansas „Sirijos demokratinės jėgos“ (SDF), kuriame dominuoja kurdų Liaudies apsaugos daliniai (YPG).

Tačiau SDF atstovas Mustefa Bali naujienų agentūrai AFP paneigė, kad jo aljansas paleido sviedinius, kurie pataikė į ligoninę.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas sakė, jog dauguma sužeistųjų yra ligoninės pacientai. Šioje ligoninėje gydoma daugiau nei 100 žmonių, daugelis – dėl potrauminio streso sutrikimo, patirto per jau beveik septynerius metus trunkantį Sirijos pilietinį karą.

Greitoji pagalba sužeistus pacientus pervežė į kliniką netoliese, pranešė AFP korespondentas. Vienas sužeistųjų neteko kelių pirštų.

Nurodoma, kad minosvaidžio sviediniai išgriovė ligoninės antro aukšto sieną.

Turkija šią savaitę ne kartą sakė, kad netrukus pradės operaciją siekdama išstumti YPG iš Afrino anklavo, ir prie sienos sutelkė karių bei ginkluotės.

Ankara YPG laiko uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) atšaka. PKK sukilėliai nuo 1984 metų tęsia kruviną sukilimą Pietryčių Turkijoje.

YPG, kuri taip pat kontroliuoja daug didesnį pasienio ruožą toliau į rytus, žadėjo anklavą ginti.

Rusija Afrine turi maždaug 300 karinių stebėtojų. Turkijos armijos ir žvalgybos vadai ketvirtadienį Maskvoje surengė derybas, kurios buvo laikomos būtinomis prieš bet kokią invaziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius