-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PSO: gripo pandemija dar nesibaigė, virusas gali mutuoti

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) įspėja, kad vadinamojo kiaulių gripo (H1N1) pandemija dar nesibaigė – virusas dar gali mutuoti.
Vakcina nuo kiaulių gripo
Vakcina nuo kiaulių gripo / „Scanpix“ nuotr.

Daktarė Margaret Chan pareiškė, jog viruso reikia saugotis nepaisant to, kad jo aktyvumas Šiaurės Amerikoje ir kai kuriose Europos dalyse sumažėjo, rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC interneto svetainė. M.Chan teigimu, virusas dar aktyvus tokiose šalyse kaip Indija ir Egiptas.

Skaičiuojama, kad nuo H1N1 įvairiose pasaulio šalyse mirė daugiau nei 11 tūkst. 500 žmonių. Tačiau gydytojos teigimu, prireiks dar dvejų metų, kad būtų paskelbti tikslus vadinamojo kiaulių gripo aukų skaičius.

„Yra nebrandu ir per anksti sakyti, kad pasaulinė gripo pandemija jau baigėsi“, – sakė M.Chan. Jos teigimu, medikai privalo stebėti virusą, nes jis gali mutuoti ir tapti pavojingesnis. „Mes turime stebėti virusą erelio akimis“, – aiškino gydytoja.

Ji pridūrė, kad viruso siautėjimas buvo švelnesnis, o vakcinų nuo gripo poreikis kai kuriose Europos šalyse prireikė mažiau nei tikėtasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius