Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pūga Libane kelia mirtiną pavojų Sirijos pabėgėliams

Jungtinės Tautos nerimauja, kad dėl stiprų pūgų Libane kyla pavojus šimtams tūkstančių šalyje besiglaudžiančių Sirijos pilietinio karo pabėgėlių. Jų laikinos pastoges nepritaikytos žiemos išbandymams.
Sirijos pabėgėliai
Sirijos pabėgėliai / „Scanpix“/AP nuotr.

Iš viso iš Sirijos pabėgo daugiau nei 3 mln. žmonių, kai kuriems tai jau ketvirtoji žiema svetur. Per milijoną jų prisiglaudė mažyčiame Libane, dabar jie sudaro ketvirtį šalies gyventojų, Libanas pagal pabėgėlių skaičių vienam gyventojui pirmas pasaulyje.

Žiemai šalies pabėgėlių stovyklos, pasak Jungtinių Tautų darbuotojų, pasiruošusius daug prasčiau nei Turkijoje ar Jordanijoje, per pūgą žuvo mažiausiai keturi pabėgėliai, tarp jų naujagimė.

Pūga gąsdina mus, aš bijau dėl savęs ir vaikų, palapinė gali sugriūti, kur mes tada eisime? Tik ji mums pastogė virš galvos

„Pūga gąsdina mus, aš bijau dėl savęs ir vaikų, palapinė gali sugriūti, kur mes tada eisime? Tik ji mums pastogė virš galvos“, – sako pabėgėlė iš Sirijos Um Ibragim.

Jungtinės Tautos rudenį per pasiruošimo žiemai programą surinko daug šildytuvų, paklodžių ir kitų būtiniausių daiktų, tačiau, pareigūnų skaičiavimais, daiktai nepasiekė bent kas penkto pabėgėlio, nes daug jų pasitraukę į neformalius prieglobsčius, kur nėra Jungtinių Tautų pareigūnų.

„Daugelis šildosi prie palapinėse esančių šildytuvų, tačiau nepaneigsi – padėtis labai sunki. Ypač tų, kurie išsiskaidę šimtuose neformalių stovyklų ar kitokiuose prieglobsčiuose“, – sako Jungtinių Tautų darbuotoja Lisa Abou Khadel.

Artimuosius Rytus užgriuvusi sniego audra, meteorologų vadinama Huda, gali tęstis dar kelias dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius