Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramaloje A.Blinkenas reiškia užuojautą ir liūdesį dėl „nekaltų palestiniečių“ žūties

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas antradienį reiškė užuojautą ir liūdesį dėl „nekaltų palestiniečių civilių gyventojų“ žudymo per pastaraisiais metais išaugusį smurtą tarp Izraelio ir palestiniečių.
Protestas Gazos ruože prieš A.Blinkeno vizitą
Protestas Gazos ruože prieš A.Blinkeno vizitą / „Zuma press“/„Scanpix“

Po susitikimo su palestiniečių prezidentu Mahmudu Abbasu Ramaloje A.Blinkenas išreiškė „užuojautą ir liūdesį dėl nekaltų civilių palestiniečių, kurie per pastaruosius metus žuvo per didėjantį smurtą“.

Kai kuriais atvejais Izraelis teigė, kad jo pajėgos per klaidą per reidus nužudė ne kovotojus, susijusius su kruvinais išpuoliais prieš Izraelio civilius gyventojus.

Nuo metų pradžios konfliktas nusinešė 35 palestiniečių gyvybes, įskaitant užpuolikus, kovotojus ir civilius.

Per tą patį laikotarpį žuvo šeši Izraelio civiliai, įskaitant vaiką, ir vienas ukrainiečių civilis; visi jie buvo nušauti per išpuolį penktadienį prie Rytų Jeruzalės sinagogos.

2022-ieji okupuotame Vakarų Krante buvo daugiausiai aukų pareikalavę metai nuo 2005-ųjų, kai Jungtinės Tautos pradėjo fiksuoti žuvusiųjų skaičių okupuotoje teritorijoje.

A.Blinkenas taip pat perspėjo Izraelio ir palestiniečių lyderius nežengti jokių žingsnių, kurie apsunkintų dviejų valstybių sprendimą.

Kreipdamasis į naująją griežtosios linijos dešiniųjų pažiūrų Izraelio vyriausybę, su kurios vadovu ir ministrais jis susitiko per savo vizitą, A.Blinkenas sakė, kad šiame sąraše yra „nausėdijų plėtra, forpostų įteisinimas, griovimai ir iškeldinimai“.

Ministro pirmininko Benjamino Netanyahu vadovaujama vyriausybė tvirtai remia žydų gyvenviečių, pagal tarptautinę teisę laikomų neteisėtomis, plėtrą visame Vakarų Krante.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius