Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Respublikonų rinkėjai skandalus ignoruoja ir toliau karštai remia Donaldą Trumpą

Skandalas dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo sūnaus susitikimo su ruse teisininke Natalija Veselnickaja nesumažino respublikonų paramos savo kandidatui. Dešiniųjų rinkėjai netiki ir įtarimais dėl galimų D.Trumpo ryšių su Rusija, rašo „Politico“.
Donaldas Trumpas
Respublikonai skandalus ignoruoja ir toliau palaiko Donaldą Trumpą / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Toks respublikonų rinkėjų požiūris kelia problemų demokratams, kurie 2018-aisiais vyksiančiuose vidurio kadencijos rinkimuose sieks perimti D.Trumpą palaikančių respublikonų paramą.

Jei jiems nepavyks to padaryti, demokratai greičiausiai neiškovos daugumos Atstovų rūmuose.

„Tai nėra labai svarbu. Tie, kurie žino, vadina tai raganų medžiokle. Tai labai vienašališkas dalykas: dažniau girdžiu „Trumpas, Rusija, Rusija, Rusija“ nei kokius nors patikimus įkalčius prieš Trumpą ar Trumpą jaunesnįjį“, – sakė Carlas Bunce'as, Klarko apygardos Nevadoje respublikonų komiteto pirmininkas.

Čia dėl dviejų vietų Atstovų rūmuose numatomos įtemptos kandidatų varžybos.

„Čia esantiems žmonėms tai tiesiog triukšmas. Jiems rūpi tik jų darbo vietų saugumas. Mano manymu, tai beveik gėda žiniasklaidai. Judėkite pirmyn. Esu tikras, kad jie gali rasti apie ką dar parašyti“, – pridūrė Carlas Bunce'as.

C.Bunce'as: „Čia esantiems žmonėms tai tiesiog triukšmas. Jiems rūpi tik jų darbo vietų saugumas. Mano manymu, tai beveik gėda žiniasklaidai. Judėkite pirmyn. Esu tikras, kad jie gali rasti apie ką dar parašyti.“

Nors kol kas per anksti vykdyti apklausas apie naująjį skandalą, susijusį su prezidento sūnumi, apskritai respublikonų parama savo kandidatui nesumažėjo.

Šį mėnesį „Politico“ ir „Morning Consult“ atliktos apklausos duomenimis, 8 iš 10 respublikonų nacionaliniu mastu palaiko prezidentą.

Viena to priežasčių – partijos aktyvistai arba visiškai neseka su Rusija susijusios istorijos, arba ja netiki.

„Aš nesu apie tai girdėjęs. Manau, kad tai įrodo, kiek man tai svarbu“, – paklaustas D.Trumpo jaunesniojo susitikimą su teisininke iš Rusijos sakė Brianas Murphy, Rokingamo apygardos Naujajame Hampšyre respublikonų komiteto vicepirmininkas.

„Negirdėjome daug su tuo susijusių gandų. Manau, kad keliama daug triukšmo dėl nieko, – tikino Delavero apygardos respublikonų komiteto vicepirmininkas Craigas DuMondas. – Tai yra kažkas, kuo aš asmeniškai netikiu. Daug triukšmo dėl nieko.“

Respublikonai dėl tokių gandų kaltina „beviltišką, valdžią praradusią Demokratų partiją".

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas jaunesnysis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas jaunesnysis

„Demokratai ir jų sąjungininkai žiniasklaidoje, naudodami „skandalas kiekvieną dieną“ naratyvą, iš tikrųjų šiai šaliai daro meškos paslaugą“, – sakė San Diego apygardos respublikonų partijos pirmininkas Tony Krvaricas.

T.Krvaricas: „Demokratai ir jų sąjungininkai žiniasklaidoje, su „skandalas kiekvieną dieną“ naratyvu iš tikrųjų šiai šaliai daro meškos paslaugą.“

Šioje apygardoje respublikonų kongresmenas Darrellas Issa, siekdamas perrinkimo, susidurs su stipria demokratų konkurencija.

„Tai tarsi narkotikas elitui. Tokios istorijos laiko ekspertus užimtus, o eiliniai žmonės jas ignoruoja“, – pridūrė T.Krvaricas.

Kaip ir D.Trumpo administracija, vietiniai respublikonų pareigūnai galimus prezidento ryšius su Rusija vadina „raganų medžiokle“, kurią vykdo „netikras naujienas“ (angl. fake news) skelbianti žiniasklaida.

Respublikonai mano, kad tai, su kokia neapykanta žiniasklaida nuolat vaizduoja D.Trumpą, daugiau pasako apie pačios žiniasklaidos būklę, o ne prezidentą.

Jų išvada? Negalima pasitikėti žiniasklaida.

„Istorija su Trumpu jaunesniuoju patenka į nelabai patikimų kategoriją. Žmonės susilaiko nuo vertinimų“, – sakė respublikonas Vladas Davidiukas iš Hario apygardos Teksase.

V.Davidiukas: „Istorija su Trumpu jaunesniuoju patenka į nelabai patikimų kategoriją. Žmonės susilaiko nuo vertinimų.“

Anot V.Davidiuko, čia, Hiustono priemiesčiuose, kur respublikonų atstovas Johnas Culbersonas kitąmet vyksiančiuose rinkimuose gali prarasti vietą Atstovų rūmuose, rinkėjams didesnį nerimą kelia artėjanti specialioji sesija.

„Iš dalies tai – persisotinimas Rusijos istorija ir kaltinimais sąmokslu. Nėra tokius kaltinimus paremiančių įrodymų, todėl žmonės pradėjo manyti, kad istorija išgalvota.

Daugybė vėliau pasirodžiusiu reportažų įrodo, kad žmonės iš vyraujančios krypties žiniasklaidos istorija naudojasi tam, kad skatintų politinį naratyvą ir dirbtinai pasikeltų reitingus“, – sakė V.Davidiukas.

Bent jau vietos lygiu, respublikonai mano, kad paskutinis Vašingtoną sukrėtęs skandalas tėra demokratų užmojų produktas, kitais metais vyksiančiuose vidurio kadencijos rinkimuose respublikonų kandidatams neturėsiantis jokios realios įtakos.

„Tai, kaip žiniasklaida pristato Trumpą, yra išpūstas muilo burbulas. Demokratai ir Demokratų nacionalinis komitetas (DNC) neturi savo idėjos, todėl tiesiog kritikuoja prezidentą, – sakė B.Murphy. – Žiniasklaida tiki, kad ji praneša tai, kas svarbu ir tinkama.

O DNC ir demokratai mano, kad jiems būtina apie Trumpą kalbėti priešiškai. Tačiau tai nepriimtina amerikiečiams, norintiems žinoti tai, kas iš tiesų kelia problemas.“

Daugelis mano, kad net kalbėjimas apie tai tėra laiko švaistymas.

„Neabejotinai yra kur kas svarbesnių klausimų“, – teigė respublikonė Roxie Armstrong iš Viandotės apygardos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius