Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Režisieriaus Kirilo Serebrenikovo byla perduota Maskvos teismui

Rusijos generalinė prokuratūra patvirtino kaltinamąją išvadą „Sedmaja studija“ (7-osios studijos) byloje, ją perdavė teismui, praneša „Gazeta“.
Kirilas Serebrenikovas
Kirilas Serebrenikovas / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

Baudžiamoji byla perduota Maskvos Meščansko teismui, svarstymo data nenurodyta.

Šioje byloje be garsaus režisierius Kirilo Serebrenikovo figūruoja Sofija Apfelbaum, Jurijus Itinas ir Aleksejus Malobrodskis.

Remiantis pateiktais kaltinimais, įtariamieji pasisavino dalį valstybės lėšų, skirtų finansuoti režisieriaus ir Maskvos „Gogolio centro“ teatro meno vadovo K.Serebrenikovo projektą „Platforma“.

Kaltinimuose teigiama, kad valstybės lėšos buvo grobstomos sudarius fiktyvius susitarimus per pelno nesiekiančią organizaciją „Sedmaja studija“.

Vis dėlto, K.Serebrenikovo šalininkai tikina, kad ši byla – politiškai motyvuota. Režisierius ir teatro meno vadovas niekada atvirai nesmerkė prezidento Vladimiro Putino politikos, tačiau jo darbai, kuriuose persipina politikos, religijos ir seksualumo temos, užtraukė jam Rusijos religinių ir konservatyviųjų sluoksnių nemalonę.

Juos itin papiktino tai, kad režisieriui buvo leista Maskvos Didžiajame teatre statyti baletą apie į Vakarus pabėgusį žymų šokėją Rudolfą Nurejevą, kuris buvo homoseksualus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius