-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Riaušėmis virtusiame Lenkijos nepriklausomybės minėjime Varšuvoje paminėtas ir Vilnius

Nepriklausomybės maršo Varšuvoje metu nuskambėjo ir Vilniaus vardas. Į riaušes peraugusiame Nepriklausomybės dienos minėjime vienas iš renginyje kalbėjusių nacionalistiškai nusiteikusių politikų, cituodamas lenkų poetą Janą Lechoną, pareiškė, kad „lenkų karių žingsnius dar išgirs Lvovas ir Vilnius“, rašo Tvn24.pl.
Nepriklausomybės diena Varšuvoje, riaušės
Nepriklausomybės dienos Varšuvoje minėjimas / „Scanpix“ nuotr.

Baigiamajame Nepriklausomybės maršo, vykusio Varšuvos gatvėse, renginyje buvęs Lenkijos Seimo narys Arturas Zawisza pareiškė, kad būtent šio žygio dalyviai yra tikrieji šalies nepriklausomybės riteriai, o prezidento organizuoti renginiai buvę netikri. Savo kalboje, politikas prisiminė ir Vilnių.

Sveikindamas susirinkusiuosius Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų veteranų vardu, A.Zawisza dėkojo atvykusiems į renginį. Esą jie čia susirinko iš visos šalies, „nuo Ščecino iki Vroclavo, net iš Vilniaus ir Lvovo“.

Taip pat jis pacitavo XX amžiaus pirmosios pusės lenkų poetą J.Lechoną, kuris yra pasakęs, kad „dar išgirs Lvovas ir Vilnius lenkų karių žingsnius“.

A.Zawisza tvirtino esąs tikras, kad tokių žmonių, kurie susirinko į Nepriklausomybės maršą, dėka galima kovoti su Lenkijos priešais iki paskutinio jų atodūsio. Jo kalbą galite pamatyti čia.

Sekmadienį surengtas Nepriklausomybės maršas virto riaušėmis, jų metu sulaikyta per 170 asmenų, 22 policininkai buvo sužaloti, nukentėjo ir Lenkijos televizijos operatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius