-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Riaušės Londone persimetė į Haknio rajoną

Pirmadienį Londone tęsėsi riaušininkų ir policijos susirėmimai. Dabar neramumai pratrūko Didžiosios Britanijos sostinės Haknio rajone.
Policininkas ištuštėjusioje Londono gatvėje
Policininkas ištuštėjusioje Londono gatvėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša BBC, naujas smurto protrūkis prasidėjo po to, kai policija sustabdė ir apieškojo vieną vyriškį, tačiau tarp jo asmeninių daiktų nerado nieko draudžiamo.

Po šio įvykio grupė jaunuolių pradėjo pulti policijos pareigūnus ir mėtyti į juos akmenis bei šiukšlių dėžes, daužyti parduotuvių vitrinas. Į įvykio vietą buvo nusiųsti aštuoni riaušių malšinimo policijos furgonai ir apie 200 pareigūnų. Virš rajono ėmė patruliuoti keli policijos sraigtasparniai.

Medinėmis lazdomis ir metaliniais strypais ginkluoti jaunuoliai apdaužė ir policijos automobilius. Policija pamėgino jaunuolius išskirstyti į menkesnes grupeles.

Pasak BBC, Haknio centrinėje stotyje nebestoja traukiniai, o autobusai nukreipti į aplinkinius rajonus. Tuo tarpu Haknio bendruomenės aktyvistė Sharon Grant, paragino žmones likti namuose ir vengti smurto eskalavimo.

Neramumai Londone prasidėjo šeštadienį, kai policija per protesto akciją nušovė 29 metų Marką Dugganą. Kaip pranešama, per dvi paras trukusias riaušes sulaikyta 215 žmonių, 25-iems iš jų pareikšti kaltinimai. Per susirėmimus taip pat sužeisti 35 policijos pareigūnai.

VIDEO: London Riots Hackney

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius