Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija grasina uždaryti Bulgarijos ambasadą

Rusija penktadienį pagrasino uždaryti savo ambasadą Bulgarijoje ir bulgarų misiją Maskvoje, tvyrant įtampai dėl Maskvos karo Ukrainoje ir susirūpinimo šnipinėjimu.
Bulgarijos vėliava
Bulgarijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Rusija Bulgarija

Šią savaitę Bulgarijos ministras pirmininkas Kirilas Petkovas paskelbė, kad jo šalis išsiųs 70 Rusijos diplomatų. Tai yra didžiausias per vieną kartą iš šios Balkanų valstybės išsiunčiamų diplomatinių darbuotojų skaičius.

Rusijos ambasadorė Bulgarijoje Eleonora Mitrofanova penktadienį sakė, kad prašys Rusijos vyriausybės uždaryti ambasadą Sofijoje.

„Deja, mūsų kreipimasis į Bulgarijos užsienio reikalų ministeriją ignoruotas“, – sakoma ambasados paskelbtame jos pareiškime.

Pasak ambasadorės, ji ketina „nedelsdama“ prašyti Rusijos vadovybės uždaryti „rusų ambasadą Bulgarijoje ir tai neišvengiamai nulems bulgarų diplomatinės misijos Maskvoje uždarymą“.

Ji pridūrė, kad atsakomybė už „šio žingsnio sunkias pasekmes“ teks K.Petkovo vyriausybei.

K.Petkovas sakė, kad Rusijos diplomatai „dirbo prieš mūsų interesus“.

Daug Europos šalių išvarė Rusijos diplomatų Maskvai vasario 24 dieną pradėjus karinę invaziją į Ukrainą. Rusija atsakė analogiškomis priemonėmis.

Bulgarija tikisi, kad Rusija laikinai uždarys savo generalinį konsulatą Rusėje Bulgarijos šiaurėje. Sofija savo ruožtu laikinai uždarys konsulatą Rusijos Jekaterinburgo mieste.

Kovo mėnesį Bulgarija dėl karo Ukrainoje išvarė 10 rusų diplomatų.

Ši Europos Sąjungos ir NATO narė komunizmo laikais buvo ištikima Sovietų Sąjungos sąjungininkė ir tebėra kultūriškai, istoriškai bei ekonomiškai glaudžiai susijusi su Rusija, tačiau virtinė šnipinėjimo skandalų nuo 2019 metų apkartino santykius ir privertė išvaryti maždaug 20 diplomatų bei vieną techninį padėjėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius