Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 15 /21:57

Rusija išbraukė S.Cichanouskają iš ieškomų asmenų sąrašo: paprašė Minskas

Rusijos policija išbraukė Baltarusijos opozicijos lyderę, iš Vilniaus dirbančią Sviatlaną Cichanouskają iš ieškomų asmenų sąrašo, kuriame ji atsidūrė pernai spalį. Kaip skelbia „RIA Novosti“, baltarusė iš sąrašo išbraukta paprašius oficialiajam Minskui.
Sviatlana Cichanouskaja
Sviatlana Cichanouskaja / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Apie tokį sprendimą paskelbta prieš pat Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir JAV lyderio Joe Bideno susitikimą Ženevoje, kur Vašingtonas tikisi paspausti Kremlių dėl kibernetinių atakų, kišimosi į rinkimus, žmogaus teisių pažeidimų.

Gali būti, kad bus paliestas ir krizės Baltarusijoje klausimas. Maskva aktyviai palaiko kaimyninės šalies autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, kurio režimas pernai jėga išvaikė protestus ir nelaisvėje laiko šimtus politinių kalinių.

S.Cichanouskaja praėjusiais metais dalyvavo prezidento rinkimuose, kurie tarptautinės bendruomenės laikomi suklastotais, bet prasidėjus protestams pasitraukė į Vilnių.

Pernai spalį S.Cichanouskaja pasirodė Rusijos policijos ieškomų asmenų sąraše. Rusijos vidaus reikalų ministerija vėliau pranešė, kad jos pavardė sąraše atsidūrė automatiškai, nes abiejų formalią sąjungą sudariusių šalių sistemos suderintos.

Tada teigta, kad jokia baudžiamoji byla S.Cichanouskajai Rusijoje nėra iškelta. Baltarusijoje, ją pripažinus dėl ko nors kalta, aktyvistei grėstų iki 5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kita vertus, anot „RIA Novosti“, būtent Minsko režimo iniciatyva Rusijos policija išbraukė jos pavardę iš ieškomų asmenų sąrašo.

Tačiau S.Cichanouskajos patarėjas Franakas Viačorka 15min sakė, kad toks sprendimas keičia mažai.

„Tai nereiškia baudžiamosios bylos uždarymo. Šiandien jie pavardę išbrauks, rytoj vėl ją pridės. Kadangi teisingumas neegzistuoja, pasitikėti jais negalima.

Po lėktuvo nutupdymo ir Romano pagrobimo visi pamatėme, kaip veikia jų įstatymai. Turime reikalą su nusikaltėlišku teroristų režimu, negalime tikėti nė vienu jų žodžiu ar dokumentu“, – 15min teigė F.Viačorka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius