-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija išsiunčia penkis lenkų diplomatus

Rusija penktadienį pareiškė, kad išsiųs iš šalies penkis lenkų diplomatus, atsakydama į vakarykštį Varšuvos sprendimą dėl Maskvos „priešiškų veiksmų“ išsiųsti tris rusų diplomatus.
Lenkijos vėliava
Lenkijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Anksčiau ketvirtadienį panašų žingsnį atliko Jungtinės Valstijos, paskelbusios, kad išsiunčia 10 Rusijos diplomatų.

„Pastebėjome, kaip greitai Varšuva ėmė į vieną dūdą pūsti su JAV administracija, pareikalaudama trijų Rusijos diplomatų išvykimo iš Lenkijos. Savo ruožtu penki Lenkijos diplomatai bus išsiųsti iš Rusijos“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime, paskelbtame jos tinklalapyje.

Lenkijos užsienio reikalų ministerijos pranešime reiškiamas „visiškas solidarumas“ Vašingtono veiksmams ir pabrėžiama, kad „sprendimai, priimti ir suderinti sąjungininkų, yra tinkamiausias atsakas į Rusijos Federacijos priešiškus veiksmus“.

Ministerija pridūrė iškvietusi Rusijos ambasadorių ir įteikusi jam notą, kurioje sakoma, kad trys šios šalies ambasados Varšuvoje darbuotojai laikomi personae non gratae.

„Tokio sprendimo pagrindas buvo šių asmenų diplomatinio statuso pažeidimai ir Lenkijos Respublikai kenkiantys veiksmai“, – rašo lenkų ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius