Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija nuo pirmadienio gali leisti įvežti daržoves iš Europos be saugumo sertifikatų

Rusijos sanitarijos tarnyba nuo pirmadienio, rugpjūčio 8 dienos, pasirengusi leisti įvežti Europoje užaugintas daržoves į šalį be specialių sertifikatų, patvirtinančių saugumą, jeigu Europoje nebus naujų ūmios žarnyno infekcijos atvejų.
Daržovės
Daržovės / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tai penktadienį agentūrai „Interfax“ patvirtino Rusijos vartotojų teisių laikymosi priežiūros tarnybos vadovas, RF vyriausiasis sanitarijos gydytojas Genadijus Oniščenka.

Pasak jo, Rusijos vartotojų teisių laikymosi priežiūros tarnyba pasirengusi leisti įvežti daržoves iš Europos „be papildomų reikalavimų, kurie buvo įvesti“.

„Sprendžiant iš tų duomenų, kuriuos mes turime, situacija stabilizuosis. Duok, Dieve“, – sakė G.Oniščenka apie situaciją, susijusią su ūmia žarnyno infekcija, kurios protrūkis  buvo užfiksuotas kai kuriose Europos Sąjungos šalyse, visų pirma Vokietijoje.

Anksčiau penktadienį G.Oniščenka pranešė žurnalistams, kad nuo kitos savaitės gali būti panaikinti daržovių įvežimo iš Europos apribojimai, jeigu nebus užregistruota naujų susirgimo atvejų.

Birželio pradžioje Rusija uždraudė įvežti šviežias daržoves iš Europos, kur per žarnyno infekcijos protrūkį keli tūkstančiai žmonių susirgo, daugiau kaip 50 mirė.

Daugiau kaip dešimt šalių, tarp jų Nyderlandai, Lenkija, Prancūzija, liepą vėl ėmė tiekti daržoves į Rusijos rinką. Kiekvienos daržovių siuntos saugumą patvirtina specialus sertifikatas.

Laukiančiųjų tiekti daržoves į Rusiją sąraše yra penkios Europos Sąjungos šalys: Lietuva, Latvija, Estija, Slovėnija ir Vokietija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius