Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija pareikalavo išlaisvinti Vokietijoje laikomą šnipą mainais į Paulą Whelaną

Rusija atsisakė paleisti Paulą Whelaną kartu su Brittney Griner, jei vykdant bet kokius apsikeitimo kaliniais sandorius nebus paleistas ir buvęs Rusijos vidaus šnipas, šiuo metu laikomas Vokietijoje, pranešė JAV pareigūnai CNN, nors JAV pasiūlė kelių kitų JAV kalinamų rusų kalinių, kuriuos norėtų iškeisti, pavardes.
Paulas Whelanas
Paulas Whelanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV negalėjo patenkinti prašymo dėl buvusio pulkininko Vadimo Krasikovo, nes jis Vokietijoje atlieka laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę už žmogžudystę.

Rugpjūčio mėnesį CNN pranešė, kad rusai paprašė paleisti V.Krasikovą ir 25 metų laisvės atėmimo bausmę JAV atliekantį Rusijos ginklų prekeivį Viktorą Butą mainais į P.Whelaną ir B.Griner.

JAV pareigūnai tyliai užklausė Vokietijos, ar ji norėtų įtraukti V.Krasikovą į mainus, anksčiau šiais metais CNN sakė aukštas Vokietijos vyriausybės šaltinis. Tačiau galiausiai JAV nepavyko pasiekti, kad V.Krasikovas būtų paleistas.

Vokietijos vyriausybė nenorėjo rimtai svarstyti galimybės įtraukti V.Krasikovą, kuris 2019 m. Berlyne vidury baltos dienos nužudė Gruzijos pilietį, į galimą mainų sandorį, sakė Vokietijos šaltinis.

Pasak šaltinių, JAV pateikė rusams keletą kitų pasiūlymų, kad šie sutiktų įtraukti P.Whelaną į mainus. Tarp JAV pateiktų pavardžių buvo Aleksandras Vinnikas, Rusijos pilietis, rugpjūčio mėnesį išduotas JAV dėl įtarimų pinigų plovimu, įsilaužimu ir turto prievartavimu.

JAV taip pat siūlė iškeisti Romaną Selezniovą, nuteistą Rusijos kibernetinį nusikaltėlį, šiuo metu atliekantį 14 metų bausmę JAV, teigė šaltiniai.

R.Selezniovo advokatas iš karto neatsakė į prašymą pateikti komentarą. Advokatas Frédéricas Bélot, kuris atstovavo A.Vinnikui Prancūzijoje prieš jo ekstradiciją į JAV, penktadienį CNN sakė, kad jam nėra žinoma apie jokias dabartines Maskvos ir Vašingtono diskusijas dėl A.Vinniko įtraukimo į galimą apsikeitimą kaliniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius