-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje atlikta reidų Jehovos liudytojų namuose, iškelta baudžiamoji byla

Rusijos tyrėjai antradienį pranešė iškėlę baudžiamąją bylą Jehovos liudytojams dėl ekstremistinės veiklos, taip pat surengę reidus daugiau nei 20 regionų, Maskvai ir toliau persekiojant šio JAV užgimusio krikščioniško judėjimo sekėjus.
Rusijoje atlikta reidų Jehovos liudytojų namuose
Rusijoje atlikta reidų Jehovos liudytojų namuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2017 metais Rusija uždraudė šią religinę organizaciją, priskyrusi ją ekstremistinėms. Nuo to laiko keliems jos nariams buvo skirtos griežtos laisvės atėmimo bausmės.

Rimtus nusikaltimus nagrinėjantis Tyrimų komitetas savo pareiškime pažymėjo, kad organizacijai iškelta nauja byla dėl „konspiracinių susitikimų“ organizavimo Maskvoje nuo 2019 metų birželio.

„Sekėjai studijavo religinę literatūrą ir informaciją iš kitų šaltinių, skleidžiančių Jehovos liudytojų mokymą“, – nurodoma pareiškime, priduriant, kad organizacijos nariai verbavo žmones prie jų prisijungti.

Tyrėjai antradienį taip pat pranešė, kad jie, padedami Vidaus reikalų ministerijos, Federalinės saugumo tarnybos (FSB) ir Rusijos nacionalinės gvardijos, atliko kratas Jehovos liudytojų namuose Maskvoje ir daugiau nei 20 kitų Rusijos regionų.

Vaizdo įraše, paskelbtame kartu su Tyrimo komiteto pareiškimu, matyti, kaip juodai apsirengę ir balaklavas dėvintys vyrai įsilaužia į vieną butą.

Vaizdo įrašo pabaigoje rodomi įvairaus nominalo banknotai, įskaitant JAV dolerius, taip pat atversta knyga, kurios tekstas užtušuotas.

Nors prezidentas Vladimiras Putinas pernai pareiškė, kad Jehovos liudytojai neturėtų būti laikomi teroristais, Maskva tęsia susidorojimą su šia organizacija.

XIX amžiaus pabaigoje JAV įkurtas religinis judėjimas buvo ne kartą kaltinamas atsisakant gerbti tokius valstybės simbolius kaip vėliava.

Rusijos Ortodoksų Bažnyčia pasisako prieš Jehovos liudytojus, o vienas Bažnyčios pareigūnas pavadino juos „destruktyvia sekta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius