-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje pirmą kartą oficialiai pranešta apie mobilizuotų rezervistų žūtis Ukrainoje

Ukrainoje žuvo penki mobilizuoti vyrai iš Čeliabinsko srities. Šią informaciją patvirtino Rusijos regiono gubernatoriaus Aleksejaus Tekslerio spaudos tarnyba, pranešė 74.RU. Tai pirmas oficialus Rusijos valdžios institucijų pranešimas apie rezervistų žūtį.
Mobilizacija Rusijoje
Mobilizacija Rusijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Čeliabinsko vyriausybės spaudos tarnyba patikslino, kad žuvusius rezervistus mobilizavo Korkinsko karinis komisariatas. Valdžios institucijos pažadėjo suteikti pagalbą jų šeimoms.

BBC Rusijos tarnyba primena, kad nuo rugsėjo pabaigos pranešta apie daugiau kaip 10 atvejų, kai mobilizuoti rusai žuvo net nepasiekę karo zonos. Pirmieji pranešimai apie mobilizuotų vyrų mirtis fronte pasirodė šios savaitės pradžioje, tačiau valdžios institucijos jų nekomentavo.

VIDEO: Priešinantis karinei mobilizacijai Rusijoje, Irkutske pašautas komisaras

Pirmadienį laikraštis „Večernyj Karpinsk“ (Sverdlovsko sritis) pranešė, kad netoli Chersono žuvo trys miesto gyventojai, kurie buvo mobilizuoti rugsėjo pabaigoje.

„It's my City“ rašė apie Jevgenijaus Biziajevo iš Krasnoturinsko, Sverdlovsko srities, mirtį – pranešama, kad vyras buvo mobilizuotas rugsėjo 28 d.

Žmogaus teisių aktyvistas Pavelas Čikovas trečiadienį vakare pranešė, kad Ukrainoje žuvo Andrejus Nikiforovas iš Sankt Peterburgo, pirmasis Rusijoje mobilizuotas teisininkas. Pasak jo, advokatas buvo mobilizuotas rugsėjo 25 d. ir žuvo netoli Lysyčansko (Luhansko sritis, šiuo metu kontroliuojama Rusijos kariuomenės).

Mobilizuotų rusų žūties aplinkybės nežinomos.

Rugsėjo 29 d. Rusijos gynybos ministerija pažadėjo nesiųsti į fronto liniją neapmokytų karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius