Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje tardymo izoliatoriuje staiga mirė Rusijos vagių kasos saugotojas Kacha Galskis

Rusijos Omsko miesto tardymo izoliatoriuje staiga mirė 45 metų Rusijos nusikaltėlių pasaulio autoritetas Kachaberas Parpalija, nusikaltėlių pasaulyje vadintas Kacha Galskiu. Jis buvo artimas Rusijos mafijos vadeivai Zacharijui Kalašovui (Jaunajam Šakro) ir saugojo Rusijos nusikaltėlių pasaulio kasą.
Kacha Galskis
Kacha Galskis / Nuotr. iš „Praim Kraim“
Temos: 3 Rusija Mirtis Mafija

„Rugsėjo 24 d. apie 18 val. 15 min. Omsko 1-ajame tardymo izoliatoriuje be gyvybės ženklų aptiktas nuteistasis Parpalija, 1975 m. gimimo. Įstaigos medicinos darbuotojai bei greitosios medicinos pagalbos darbuotojai atliko gaivinimo veiksmus, bet jie nedavė rezultatų, buvo konstatuota nuteistojo biologinė mirtis“, – portalui Znak.com pranešė pareigūnai.

Teisėsaugininkų pranešime pabrėžiama, kad į įvykio vietą atvykę tyrėjai neaptiko kūno sužalojimų ar kitų smurtinės mirties požymių. Preliminaria mirties priežastimi nurodomas insultas.

Apie Rusijos nusikaltėlių pasaulį rašančio portalo „Прайм Крайм“ duomenimis, Parpalija dieną prieš mirtį buvo smarkiai sumuštas. Tačiau pareigūnai teigia, kad negali patvirtinti šios informacijos.

Znak.com korespondentas išsiaiškino, kad dėl nusikaltėlių autoriteto mirties atliekamas tyrimas. Bus atliekama velionio teismo medicininė ekspertizė, kad būtų nustatyta tiksli mirties priežastis ir laikas, taip pat apklausiami tie, kurie su Parpalija bendravo tardymo izoliatoriuje.

Kacha Galskis buvo karūnuotas įteisintu vagimi 1999 m. Manoma, kad 2016 m. jis tapo nusikaltėlių kasos, vadinamojo „obščiako“, į kurį nusikaltėliai perduoda dalį nusikalstamu būdu įgytų lėšų, saugotoju bei pagrindiniu Rusijos kriminalinio pasaulio buhalteriu. Šias pareigas jis gavo, kai buvo sulaikytas Rusijos mafijos vadeiva Jaunasis Šakro, 2018 m. nuteistas 10-čiai metų kolonijoje. Skaičiuojama, kad nusikaltėlių kasa gali viršyti milijardą rublių (daugiau nei 90 mln. eurų).

Kacha Galskis buvo sulaikytas 2018 m. gruodį Maskvoje. Pas jį buvo rasta aštuoni gramai kokaino. 2020 m. kovą jis buvo nuteistas ketveriems metams laisvės atėmimo.

Bausmės atlikti jis buvo išsiųstas į koloniją Omsko srityje. Šios srities kolonijos vadinamos „raudonomis“, nes jas kontroliuoja ne nusikaltėliai, o teisėsaugininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius