Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos aktyvistė teigia buvusi apnuodyta galimai nervus paralyžiuojančia medžiaga

Tarptautinės organizacijos, kovojančios už demokratiją Rusijoje, vadovė Natalija Arno teigia mananti, kad buvo „apnuodyta, galbūt nervus paralyžiuojančia medžiaga“, praneša „Sky News“.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Natalija Arno neseniai vykdama į Europą patyrė „keistų simptomų“, o vieną kartą grįžusi į viešbutį rado atidarytas savo kambario duris.
N.Arno socialiniame tinkle paskelbtame pranešime teigiama, kad kitą dieną ji pabudo 5 val. ryto nuo stiprių skausmų ir nusprendė artimiausiu skrydžiu skristi namo į JAV.

Nors dar nepatvirtinta, kas sukėlė jos negalavimus, ši istorija kelia prisiminimus apie įvykdytą rusų disidento Aleksejaus Navalno apnuodijimą „Novičiok“ ir penkių žmonių apnuodijimą Solsberyje 2018-aisiais.

N.Arno, kuri dėl savo prodemokratinės veiklos buvo priversta išvykti iš Rusijos, 2014 m. įkūrė Laisvosios Rusijos fondą.

Jos „Facebook“ įraše rašoma, kad balandžio pabaigoje ir gegužės pradžioje ji lankėsi dviejuose Europos miestuose, kai prasidėjo ligos simptomai.

„Antrajame mieste po įtemptos diskusijų ir susitikimų dienos vakare grįžusi į viešbutį radau šiek tiek praviras savo kambario duris“, – rašoma pranešime.

„Patikrinau savo daiktus ir kambarį, jokių vabalų neradau, bet iš karto pajutau svetimą ir aštrų pigių kvepalų kvapą kambaryje.“

Ji išvyko iš viešbučio į susitikimą, o kai grįžo, kvepalų kvapo nebebuvo.

N.Arno savo pranešime teigia, kad ji skundėsi registratūros darbuotojui, kuris pasakė, kad kambarinė pamiršo uždaryti duris.

Kitą rytą, 5 val. ryto, ji atsibudo nuo „ūmaus skausmo“ ir „keistų simptomų“. Ji pakeitė skrydžius ir anksti grįžo namo į JAV.

„Skrydžio metu simptomai pasidarė labai keistoki, vaikščiojo po visą kūną ir su ryškiu tirpimu“, – teigė ji.

Ji nuvyko į skubios pagalbos skyrių „vis blogėjant“ ir įvairūs gydytojai paėmė kraujo mėginius, rašoma pranešime.

Dabar, praėjus dviem savaitėms, ji jaučiasi „daug geriau“, tačiau vis dar jaučia kai kuriuos neuropatijos simptomus, rašoma pranešime, nes ji laukia „įvairių tyrimų“ rezultatų dėl to, kas nutiko.

„Kiek suprantu, tai ne pirma istorija apie galimą Rusijos žurnalistų ir aktyvistų apnuodijimą.

Ir tai ne pirmas atvejis su atviromis viešbučio durimis, kai „kambarinė pamiršo jas uždaryti“, – sakė ji.

„Maniau, kad svarbu papasakoti išsamiau, nes norėjau įspėti mūsų išeivijos antikarinę, antirežiminę, prodemokratinę rusų bendruomenę, kad net ir išvykę iš Rusijos neturėtume prarasti budrumo iš šalies, kuri vykdo agresyvų karą prieš Ukrainą... ir mūsų nepamiršta“, – rašė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius