-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos armijai ir kolaborantams Donecke vadovauja Estijoje gimęs generolas majoras

Ukrainos saugumo tarnybos gavo patikimą informaciją, jog karinėje agresijoje prieš Ukrainą dalyvauja ir netgi vadovauja vyresnieji Rusijos krašto apsaugos ministerijos pareigūnai, skelbia unian.net.
Generolas majoras Aleksejus Zavizenas.
Generolas majoras Aleksejus Zavizenas. / „Twitter“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Doneckas

Niekam jau nėra paslaptis, jog tariamų sukilėlių pulkuose kaunasi Rusijos reguliariosios armijos kariai bei samdiniai, naudojama Rusijos karinė įranga, radarų sistemos, raketų paleidimo sistemos, žvalgybinė technika.

Aršėjant susirėmimams Rusijos pajėgos sulaukia ir vis daugiau patyrusių karo vadų. 2015 metų sausio mėnesį Donecko kolaborantų štabo viršininkų tapo Rusijos armijos generolas majoras, vadinamas „Alagiru“.

Ukrainos žvalgyba išsiaiškino, kad tai 1965 metais Narvos mieste (Estijoje) gimęs Aleksejus Vladimirovičius Zavizenas. A.Zavizenas 1986 metais baigė Čeliabinsko tankų dalinių vadovų mokyklą, 1997 metais Malinovskio vardo šarvuočių pajėgų karo akademiją.

1986 metais jis atliko tarnybą Užbaikalės karinėje paygardoje, kovinę patirtį ugdė Čečėnijoje, kur vadovavo 15-ajam motorizuotam šaulių pulkui. Yra vadovavęs tankų divizijoms, iki 2009 metų buvo Gačinos karinės bazės Tadžikistane vadas.

A.Zavizenas, kaip Donecko štabo vadas, tapo atsakingas už artilerijos manevravimą, sunkiųjų mašinų, rusų karių permetimą ir judėjimą regione. Ukrainos žvalgyba taip pat teigia, kad būtent A.Zavizenas yra atsakingas už Kramatorsko ir Mariupolio apšaudymus.

Įtariama, kad A.Zavizenas gali greitai būti pakeistas nauju Rusijos kariuomenės kadru – generolu majoru Andrejumi Viktorovičiumi Guruliovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius