-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos „McDonald's“ atitikmuo pristigo bulvyčių: savų nėra, o importuoti negali

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad kai kurie greitojo maisto restoranai pakeitę „McDonald's“, kurie rusų buvo pavadinti „Skanu ir taškas“, laikinai nustos tiekti bulvytes. Bendrovės teigimu, bulvytės į valgiaraščius turėtų sugrįžti iki rudens.
„McDonald's“ restoranai Rusijoje pervadinti „Skanu ir taškas“ („Vkusno i točka“)
„McDonald's“ restoranai Rusijoje pervadinti „Skanu ir taškas“ („Vkusno i točka“) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

BBC rašo, jog amerikiečių greitojo maisto milžinė „McDonald's“ pardavė savo restoranus vienam Rusijos verslininkui, o birželį kelios prekybos vietos atsidarė vėl, tik jau nauju pavadinimu „Vkusno i Točka“, o tai reiškia „skanu ir taškas“.

Tačiau praėjus mėnesiui po atidarymo, vieno iš pagrindinių meniu elementų trūksta. „Kaimiškos bulvės“ – storesnio pjaustymo tradicinės skrudintos bulvytės taip pat gali būti neprieinamos.

Rusijos naujienų agentūrai „Tass“ bendrovė paaiškino, kad tokia situacija kilo dėl prasto praėjusių metų bulvių derliaus. Teigta, kad bendrovė bulves stengėsi tiekti iš Rusijos gamintojų, tačiau dabar tapo neįmanoma ir importuoti jų iš užsienio šalių, pakeičiant vietinį derlių.

Tačiau „Telegram“ paskelbtame pranešime, pavadinimu „Yra bulvių – ir taškas“, Rusijos žemės ūkio ministerija siekė sumenkinti bet kokį susirūpinimą dėl bulvių trūkumo.

„Rusijos rinka yra pilnai aprūpinta bulvėmis, taip pat ir perdirbtomis. Be to, jau atkeliauja naujo derliaus pasėliai, o tai atmeta trūkumo galimybę“, – teigia ministerija.

Pirmąjį restoraną „McDonald's“ atidarė Maskvoje 1990 m. – tai buvo ženklas, kad Sovietų Rusija užmezgė glaudesnius ekonominius ir kultūrinius ryšius su Vakarais. Tačiau daugiau nei po trijų dešimtmečių amerikiečių bendrovė kartu su dešimtimis kitų Vakarų kompanijų pasitraukė iš Rusijos, protestuodama prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. Rusijai dabar taikomos plataus masto Vakarų sankcijos, kurios trikdo tiekimo grandines ir didina nedarbą. Numatoma, kad 2022 metais Rusijos ekonomika smuks iki 10 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius