-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos pasieniečiai apšaudė Šiaurės Korėjos žvejų laivą

Rusijos pasieniečiai trečiadienį šalies išskirtinės ekonominės zonos vandenyse Ramiajame vandenyne apšaudė Šiaurės Korėjos laivą ir sužeidė penkis žvejus, pranešė Rusijos saugumo tarnyba.
Šiaurės Korėjos žvejų laivai
Šiaurės Korėjos žvejų laivai / „Scanpix“/AP nuotr.

Pastaraisiais mėnesiais Rusija vis garsiau reiškė susierzinimą dėl tūkstančių Šiaurės Korėjos laivų, neteisėtai gaudančių kalmarus prie jos Tolimųjų Rytų pakrantės.

Per vieną iš incidentų praėjusį mėnesį, kai Šiaurės Korėjos žvejybos laivo įgula pasipriešino ją sulaikyti bandžiusiems pasieniečiams, kilo susišaudymas, per kurį žuvo žvejys iš Šiaurės Korėjos ir buvo sužeisti keli rusų pasieniečiai.

„Penki brakonieriai buvo sužeisti, jiems teikiama medicininė pagalba“, – savo tinklalapyje nurodė Federalinė saugumo tarnyba (FSB), kuriai pavaldūs pasieniečiai.

„Vienam iš laivų nepaklusus teisėtiems pasieniečių reikalavimams, buvo panaudota ugnis jį sustabdyti“, – rašoma FSB tinklalapyje.

Pranešime priduriama, kad Šiaurės Korėjos laivas buvo sulaikytas.

Rugsėjį Rusija savo išskirtinės ekonominės zonos vandenyse sulaikė šimtus žvejų iš Šiaurės Korėjos.

Tarp Japonijos, Rusijos ir Šiaurės Korėjos dažnai kyla ginčų dėl žvejybos teisių tame rajone.

Grėsmė būti sulaikytam ar netgi žūti neatbaido skurstančių šiaurės korėjiečių žvejų, o ekspertai sako, kad jų šalies vyriausybė nesiryš imtis priemonių jų veiklai pažaboti.

Žvejai dažniausiai naudojasi paprasčiausiomis medinėmis valtimis ir dreifuojančiais tinklais, kurie Rusijoje buvo uždrausti 2015 metais, siekiant sumažinti atsitiktinai sugaunamų jūros žinduolių skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius