Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas paskelbė, ką Kremlius gina Sirijoje

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas šeštadienį pareiškė, kad jo šalis Sirijoje kaunasi dėl savo nacionalinių interesų, o ne gindama jos prezidentą Basharą al Assadą.
Dmitrijaus Medvedevo vizitas Kurilų salose
Dmitrijaus Medvedevo vizitas Kurilų salose / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Žinoma, mes kaunamės ne už konkrečius lyderius – viena vertus, mes giname savo nacionalinius interesus“, – sakė D.Medvedevas.

„Antra – esame gavę (Sirijos) teisėtos valdžios prašymą. Būtent tuo mes remiamės“, – premjero žodžius citavo vyriausybės tinklalapis.

D.Medvedevas sakė, kad Maskva bombardavimais Sirijoje ginasi nuo islamo ekstremistų grėsmės Rusijai. „Prezidentas (Vladimiras Putinas) pasakė: akivaizdu, kad jeigu teroristų nesunaikinsime ten, jie atvyks į Rusiją“, – aiškino jis.

D.Medvedevas pridūrė, kad Rusijai nesvarbu, kas Sirijai vadovaus ateityje – kad tik prie tos šalies vairo neatsidurtų džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS arba ISIL).

„Beje, nesvarbu, kas vadovaus. Juk nenorime, kad Sirijos Respublikai vadovautų ISIL, tiesa? Tačiau valdžia turi būti civilizuota, legitimi. Štai šiuos dalykus ir reikia svarstyti“, – sakė jis.

„Beje, nesvarbu, kas vadovaus. Juk nenorime, kad Sirijos Respublikai vadovautų ISIL, tiesa? Tačiau valdžia turi būti civilizuota, legitimi. Štai šiuos dalykus ir reikia svarstyti“, – sakė jis.

„Kas vadovaus Sirijoje, turi spręsti Sirijos liaudis. Ji, beje, yra daugiatautė, daugiakonfesinė, sudėtinga. Ir tai yra pačios liaudies pasirinkimo klausimas“, – D.Medvedevas sakė interviu Rusijos televizijai, kuris rodomas šeštadienį.

Vis dėlto šiuo metu Rusija laikosi pozicijos, kad „legitimus prezidentas yra Assadas“, pabrėžė D.Medvedevas. Maskva šią savaitę įtūžo, kai Jungtinės Valstijos atsisakė priimti D.Medvedevo vadovaujamą Rusijos pareigūnų delegaciją, turėjusią tartis dėl konflikto Sirijoje.

„Manau, toks elgesys yra kvailas, – sakė D.Medvedevas. – Tokiais sprendimais arba atsisakymu surengti derybas amerikiečiai tik demonstruoja savo silpnumą.“

Premjeras pabrėžė, kad JAV vadovaujamos koalicijos veiksmų „Islamo valstybę“ Sirijoje „rezultatai yra praktiškai nuliniai“ ir kad „tik Rusijos įsikišimas pakeitė padėtį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius