-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos prostitutės šalinsis Pasaulio futbolo čempionato

Artėjantis Pasaulio futbolo čempionatas ir testosterono užvaldyti futbolo aistruoliai Rusijos prostitutėms galėtų reikšti neblogą uždarbį, bet iš tiesų daugelis seniausios pasaulyje profesijos atstovių ketina šalintis čempionato miestų, reaguodamos į policijos perspėjimus, sakė vienintelės šios šalies sekso darbuotojų asociacijos vadovė.
Prostitutė Rusijos miesto gatvėje
Prostitutė Rusijos miesto gatvėje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Prostitucija

Irina Maslova sakė naujienų agentūrai AFP, kad dėl policijos priemonių daugumai nelegaliai dirbančių prostitučių bus neįmanoma dirbti čempionato metu, nepaisant jau dabar skelbiamų antraščių, kad tuntai futbolo aistruolių ieško mokamo sekso paslaugų.

„Dauguma viešnamių paprasčiausiai užsidaro dėl policijos perspėjimų. ... Neužsidarantys tai darys savo pačių rizika“, – sakė daugiau nei keturiasdešimtyje Rusijos miestų veikiančios organizacijos „Sidabrinė rožė“ vadovė I. Maslova.

Tik gerą „stogą“ turinčios įstaigos galės ir toliau dirbti kaip įprasta, sakė ji.

Viename iš Sankt Peterburgo „salonų“ dirbanti Marija agentūrai AFP sakė girdėjusi, kad kelios panašios įstaigos neseniai užsidarė, nes joms nepavyko susitarti su valdžia.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pavadines šalies prostitutes „geriausiomis pasaulyje“. Rusijos sekso paslaugų sektorius turėjo itin prastą reputaciją dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Tačiau pastaraisiais metais čia vyksta valymasis: sekso darbuotojos teigia, kad paklausa mažėja, taip pat po 2014 metų finansų krizės tenka mažinti kainas.

„Visos valstybės institucijos ir su jomis susijusieji bus griežtesni įstatymų pažeidėjų ir nepageidaujamų elementų atžvilgiu“, nes Rusija siekia kaip galima švaresnio įvaizdžio per Pasaulio futbolo čempionatą, sakė I. Maslova.

Per praėjusius didelio masto renginius, kaip 2014 metų Sočio olimpiada, Rusijos policija taikė griežtesnes nuobaudas sekso darbuotojoms ir kai kuriais atvejais jas net įkalindavo, kol vykdavo renginys, sakė I. Maslova.

Ji pati asmeniškai praleido suimta 48 valandas 2003 metais, kaip policija įvykdė valdymo operaciją prieš Sankt Peterburgui minint 300-ąsias įkūrimo metines.

Kai kurios kitos moterys buvo sulaikytos ir išvežtos iki 60 kilometrų už miesto. Dėl tokių veiksmų vėliau ir buvo įkurta „Sidabrinė rožė“, kovojanti už sekso darbuotojų teises.

„Kad išvengtų grėsmės, apsaugotų savo gyvenimą, sveikatą, užsitikrintų saugumą ir kartais išsaugotų savo reputaciją, sekso darbuotojos išvyks, nes mieste, kur vyksta dideli renginiai, dirbti tiesiog neįmanoma“, – sakė ji.

Anglų kalbos pamokos striptizo šokėjoms

Tuo tarpu legalaus verslo atstovai tikisi didelės finansinės naudos iš Pasaulio futbolo čempionato ir stimulo sektoriui, kuris pastaraisiais metais išgyvena ne pačius geriausius laikus.

„Mes tikimės didelio svečių srauto. Dvigubai ar trigubai didesnio nei įprastai“, – sakė Maskvos centre veikiančio striptizo klubo „Golden Girls“ savininkas Sergejus Li, geriau žinomas pseudonimu Lucky Lee.

„Mūsų kabaretui šiuo metu yra labai sunku dėl dabartinės krizės, – sakė jis, turėdamas omeny Rusijai Vakarų šalių įvestas sankcijas dėl 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos. – Anksčiau šokėjų atlyginimai paprastai per mėnesį sudarė 5–10 tūkst. JAV dolerių. Dabar jie sumažėję iki 2–5 tūkst. JAV dolerių. Tai yra labai didelis sumažėjimas.“

Siekdamos privilioti daugiau užsieniečių, „Golden Girls“ šokėjos mokosi anglų kalbos ir ruošiasi artėjančiam futbolo čempionatui.

„Tai bendro pobūdžio anglų kalbos pamokos. Mes mokomės įvairių temų. Kaip rezervuoti viešbučio kambarį, kaip kalbėtis su svečiais, – sakė 29 metų šokėja Melanie, klube su pertraukomis dirbanti pastaruosius šešerius metus. – Būtų gerai, kad čempionato metu būtų daugiau darbo. ... Visi jaučia krizę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius