Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos URM: S.Lavrovą Vašingtone ketina priimti D.Trumpas

Vašingtone planuojantis apsilankyti Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas antradienį veikiausiai susitiks su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Lavrovas lankysis Vašingtone gruodžio 10 dieną. Numatoma, kad jį priims JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir kad jis derėsis su valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo“, – naujienų agentūrai „Interfax“ vienas šaltinis Rusijos užsienio reikalų ministerijoje.

Anot jo, „ketinama apsvarstyti daugybę dabartinių Rusijos ir Amerikos santykių ir jų raidos klausimus, taip pat svarbias tarptautinės darbotvarkės temas“.

Anksčiau pirmadienį rusų URM informavo, jog S.Lavrovas viešės Vašingtone savo kolegos M.Pompeo kvietimu.

„Per derybas Amerikos sostinėje ketinama apsikeisti nuomonėmis apie pagrindines tarptautines problemas ir aktualius dvišalių santykių klausimus“, – pažymėjo ministerijos atstovai.

JAV Valstybės departamentas anksčiau taip pat patvirtino, kad M.Pompeo antradienį priims S.Lavrovą.

Trumpame pranešime apie susitikimą, kuris vyks Valstybės departamente, nurodoma, kad M.Pompeo ir S.Lavrovas aptars „įvairius regioninius ir dvišalius klausimus“.

Daugiausia dėmesio turėtų būti skiriama padėčiai karo draskomose Sirijoje ir Ukrainoje. Susitikimas Vašingtone vyks kitą dieną po pirmadienį Paryžiuje rengiamų Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir ukrainiečių lyderio Volodymyro Zelenskio derybų dėl konflikto Rytų Ukrainoje.

Iranas ir Šiaurės Korėja taip pat kelia susirūpinimą tiek Vašingtonui, tiek Maskvai.

M.Pompeo ir S.Lavrovas rugsėjį buvo susitikę Niujorke vykusios Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos kuluaruose.

Tačiau Rusijos diplomatijos vadovas nesilankė JAV sostinėje nuo 2017 metų gegužės, kai buvo susitikęs su D.Trumpu Ovaliajame kabinete. Teigiama, kad per tą susitikimą JAV vadovas paviešino įslaptintos informacijos.

Nuotraukose iš to susitikimo matyti kartu besijuokiantys S.Lavrovas, D.Trumpas ir vėliau atleistas Rusijos ambasadorius Vašingtone Sergejus Kisliakas.

„Scanpix“/AP nuotr./S.Lavrovas, D.Trumpas ir S.Kisliakas
„Scanpix“/AP nuotr./S.Lavrovas, D.Trumpas ir S.Kisliakas

Amerikiečių žvalgybos tarnybos priėjo išvadą, kad Maskva kišosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, mėgindama paveikti juos D.Trumpo naudai, tačiau Jungtinių Valstijų specialusis prokuroras Robertas Muelleris nerado pakankamai įrodymų, kad D.Trumpo rinkimų štabas buvo susimokęs su Rusijos vyriausybe dedant tokias pastangas.

R.Muellerio ataskaitoje nebuvo nustatyta, kad D.Trumpas padarė kokį nors nusikaltimą, tačiau jis nebuvo ir visiškai išteisintas.

„Jei atlikę nuodugnų tyrimą būtume buvę tikri, kad prezidentas akivaizdžiai netrukdė vykdyti teisingumą, būtume tai pareiškę“, – rašoma dokumente.

„Tačiau, remiantis faktais ir galiojančiais teisiniais standartais, negalime laikytis tokios nuomonės“, – priduriama jame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius