Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų teisininkę į susitikimą su Donaldo Trumpo sūnumi lydėjo buvęs KGB darbuotojas

Praeitų metų birželį su JAV prezidento Donaldo Trumpo sūnumi Donaldu Trumpu jaunesniuoju susitikusią rusų teisininkę Nataliją Veselnickają į susitikimą lydėjo lobistas, anksčiau dirbęs Sovietų Sąjungos specialiojoje tarnyboje (KGB), rašo keletas JAV portalų.
Donaldas Trumpas jaunesnysis
Rusų teisininkę į susitikimą su Donaldo Trumpo sūnumi lydėjo buvęs KGB darbuotojas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

NBC N.Veselnickają į susitikimą su D.Trumpu jaunesniuoju, Jaredu Kushneriu ir Paulu Manafortu palydėjusį vyrą apibūdino kaip „Rusijoje gimusį amerikiečių lobistą, tarnavusį Sovietų Sąjungos armijoje ir vėliau emigravusį į JAV, kuriose jis turi dvigubą pilietybę“.

Anot „Associated Press“, šis vyras yra Rinatas Achmečinas.

R.Achmečinas yra žinomas kaip N.Veselnickajos kolega, 2016 -ųjų viduryje lobizmu ir viešaisiais ryšiais padėjęs jai kovoti prieš Magnickio Aktą, kuriuo už žmogaus teisių pažeidimus Rusijai buvo skirtos sankcijos.

„The Financial Times“ liepos 10 dieną patvirtino, kad tuo metu N.Veselnickaja buvo pasamdžiusi R.Achmečiną.

Balandį JAV saugumo departamentas sulaukė prašymo pateikti informaciją, reikalingą tyrime dėl galimai nelegalaus R.Achmečino lobizmo. Jis buvo įtariamas „žalingų politinės įtakos operacijų, dažnai apimančių dezinformaciją ir propagandą, vykdymu“.

D.Trumpo jaunesniojo advokatas Alanas Futerfas NBC sakė, kad jo klientas buvo susitikęs su buvusiu kontržvalgybos darbuotoju. Anot A.Futerfo, jis pats kalbėjo su R.Ahmečinu, kuris neigė dirbantis Rusijos vyriausybei.

Anksčiau NBC interviu N.Veselnickaja sakė, kad ją į susitikimą lydėjo bent vienas žmogus, tačiau ji atsisakė nurodyti jo tapatybę.

„Scanpix“/AP nuotr./Natalija Veselnickaja
„Scanpix“/AP nuotr./Natalija Veselnickaja

Nėra žinoma, ką tiksliai N.Veselnickaja sakė maždaug 30 minučių trukusiame susitikime, kurį suorganizavo žurnalistas Robas Goldstone'as.

Kaip įrodo vakar elektroniniai laiškai, jis D.Trumpui jaunesniajam siūlė susitikti „su Rusijos vyriausybės teisininke, galinčia suteikti H.Clinton ir jos sandėrius su Rusija kompromituojančios informacijos„.

D.Trumpas jaunesnysis atsakė, kad jam tai „labai patiktų“.

D.Trumpo jaunesniojo teigimu, didžiąją dalį susitikimo laiko N.Veselnickaja puolė JAV skirtas sankcijas Rusijai ir neatskleidė jokios H.Clinton kompromituojančios informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius