Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Lavrovas: santykiai su Lenkija ir Baltijos šalimis katastrofiškai pablogėjo

Ukrainą užpuolusios Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Rusija numato, jog Lenkija ir Baltijos šalys gali visiškai nutraukti diplomatinius ryšius su Maskva. Agresorės ministras teigė, kad santykiai su šiomis šalimis „sumažintas iki nulio“.
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas / „AFP“/„Scanpix“

„Lenkija ir Baltijos šalys yra valstybės, kuriose jau ilgą laiką vyksta įnirtinga rusofobijos kampanija ir kurios stengiasi tapti bet kokių Vakarų sumanytų antirusiškų iniciatyvų bendrininkėmis. Pastaruoju metu dvišaliai santykiai su šiomis šalimis katastrofiškai pablogėjo, bendravimas su jomis visose srityse buvo įšaldytas ir sumažintas iki nulio“, – sakė S.Lavrovas.

Pasak Rusijos užsienio reikalų ministro, jo šalis nepritaria diplomatinių santykių nutraukimui.

„Net ir sudėtingiausioje situacijoje būtina išlaikyti dialogą, spręsti mūsų bendrapiliečių ir tėvynainių klausimus. Negalima atmesti galimybės, kad įsivėlusios į antirusišką įniršį šios šalys nuspręs visiškai nutraukti su mumis ryšius. Jei taip atsitiks, visa atsakomybė už šį žingsnį ir jo pasekmes teks šių valstybių vadovams. Mes ketiname tvirtai ginti savo nacionalinius interesus, o oponentai turi suprasti, kad jų veiksmai turės ilgalaikių pasekmių“, – pabrėžė S.Lavrovas.

Ministras taip pat išdėstė šiems metams numatomus Rusijos diplomatinius tikslus. Anot jo, užsienio politikoje Rusija ir toliau laikysis „pagrindinių savo veiklos principų“.

„Rusijos diplomatija ir toliau laikysis pagrindinių mūsų šalies užsienio politikos veiklos principų, tokių kaip nepriklausomybė, įvairiapusiškas požiūris, pagarba tarptautinei teisei, rėmimasis nacionaliniais interesais ir atvirumas abipusiai naudingam bendradarbiavimui“, – pareiškė S.Lavrovas.

Dėl Rusijos agresijos ir karo nusikaltimų Ukrainoje Lietuva dar pernai nurodė Rusijos ambasadoriui išvykti iš šalies. Pastarosiomis savaitėmis apie ambasadorių išsiuntimą taip pat paskelbė Latvija ir Estiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius