Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 07 /14:53

Šalia Paryžiaus Dievo Motinos katedros rastas automobilis, kuriame aptikta dujų balionų

Prancūzijos policija praeitą savaitgalį rado kelis dujų balionus įtartiname automobilyje, stovėjusiame šalia Paryžiaus Dievo Motinos katedros, o dėl šio incidento du įtariamieji trečiadienį buvo suimti, pranešė tyrimo šaltiniai.
Paryžiaus Dievo Motinos katedra
Paryžiaus Dievo Motinos katedra / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Kovos su terorizmu prokurorai pradėjo pirminį tyrimą, pranešė šaltiniai, ir pridūrė, kad automobilyje nebuvo rasta jokių sprogdiklių. Policijai žinomi automobilio savininkas ir jo bendrininkas buvo sulaikyti antradienį, informavo jie.

Vieno netoliese esančio baro darbuotojas sekmadienį pranešė pastebėjęs viename automobilyje ant galinio krėslo gulintį dujų balioną. Automobilis be registracijos numerių stovėjo įjungtais mirksinčiais avariniais žibintais, sakė vienas policijos šaltinis.

Dievo Motinos katedra yra viena labiausiai lankomų sostinės vietų, kasmet pritraukianti maždaug 13 mln. turistų.

Šią savaitę CNN paskelbė, kad „Islamo valstybė“ turėjo net žiauresnių planų nei teroro aktai, kurie buvo įvykdyti Paryžiuje praėjusių metų lapkričio 13 dieną. Jie planavo atakuoti daugiau vietovių – ne tik Paryžiuje, bet ir kitose Prancūzijos vietose, taip pat Nyderlanduose.

Prancūziją jau sudrebino virtinė mirtinų išpuolių, o atsakomybę už juos prisiėmė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai.

Liepos 14-ąją, Prancūzijai minint Bastilijos paėmimo dieną, 86 žmonės žuvo, kai vienas tunisietis nukreipė sunkvežimį į švenčiančią minią pietiniame Nicos kurorte. Tada IS pranešė, kad krovininį automobilį vairavo vienas jos pasekėjų.

Nepraėjus nei dviem savaitėms po išpuolio Rivjeros kurorte du jauni džihadistai nužudė kunigą bažnyčiojenetoli šiaurinio Ruano miesto.

IS taip pat prisiėmė atsakomybę už 2015 metų lapkritį Paryžiuje įvykdytus išpuolius, kai žuvo 130 žmonių ir šimtai buvo sužeista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius