Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sankcijos spaudžia prie žemės: V.Putinui artimas milijardierius pardavė privatų lėktuvą

Rusijos milijardierius Genadijus Timčenka, priklausantis prezidento Vladimiro Putinui vidiniam ratui, pardavė privatų lėktuvą, skelbia „Reuters“. Prieš tai turtuolis pasiskundė, kad dėl JAV jam taikomų sankcijų orlaiviu nebeįmanoma naudotis.
Genadijus Timčenka
Genadijus Timčenka / „Scanpix“ nuotr.

„Gulfstream“ lėktuvas dabar priklauso Rusijos tiesioginių investicijų fondui, rodo registro įrašai. Lainerį G.Timčenka įsigijo dar 2013 metais, jo kaina rinka – apie 60 mln. JAV dolerių.

Tačiau jau kitais metais JAV vyriausybė, reaguodama į Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją, paskelbė Rusijai sankcijas ir į juodąjį sąrašą įtraukė nemažai V.Putino vidinio rato narių, tarp jų – ir G.Timčenką.

Tais pačiais 2014-aisiais G.Timčenko interviu atskleidė, kad JAV įsikūrusi kompanija „Gulfstream Aerospace Corporation“ anuliavo kontraktą dėl lėktuvo aptarnavimo. Tai reiškia, kad orlaivyje negali būti keičiamos detalės, o pilotai negali naudotis navigacija.

Nuo sankcijų kenčia ir dar vieno Rusijos oligarcho Olego Deripaskos lėktuvų parkas. Turtuolis nutraukė trijų privačių orlaivių nuomos sutartis ir pareiškė, kad dėl suvaržymų negali jais naudotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius