-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 26 /13:07

Šaudynės Irkutsko srities kariniame komisariate: „Dabar visi eisime namo“

Pirmadienį 25 metų jaunuolis, pirminiais duomenimis, gavęs šaukimą į grobikišką karą Ukrainoje vykdančią Rusijos armiją, surengė šaudynes Ust Ilimsko (Irkutsko sritis) kariniame komisariate. Per išpuolį sunkiai sužeistas karinis komisaras.
Šaudynės Ust Ilimsko kariniame komisariate
Šaudynės Ust Ilimsko kariniame komisariate / Kadras iš vaizdo įrašo

„Dabar visi eisime namo. Ir niekas nekariaus!“ – būtent šią frazę, pasak liudininkų, prieš pradėdamas šaudyti sušuko Ust Ilimsko gyventojas Ruslanas Zininas. Jo ginklas buvo nukreiptas į komisariato vadovą Aleksandrą Jelisejevą.

„Telegram“ kanaluose plintančiame vaizdo įraše matyti, kaip jaunuolis iššauna į vieną asmenį, šis susmunka, o visi kiti, apimti panikos, stengiasi kuo greičiau pabėgti iš komisariato patalpos.

Pirminiais duomenimis, R.Zininas gavo šaukimą į armiją ir pirmadienį privalėjo prisistatyti mobilizacijai į karinį komisariatą.

VIDEO: Priešinantis karinei mobilizacijai Rusijoje, Irkutske pašautas komisaras

Karinio komisariato pastate ties įėjimu nėra metalo ieškiklių. Įeinančių asmenų niekas netikrina, dėl to R.Zininas ir galėjo įsinešti ginklą.

Pasak vieno liudininko, niekas netikrino net įeinančių asmenų dokumentų. „Pažiūri į šaukimą, brūkšteli žurnale, ir užeik. Jo ginklas buvo kaip iš filmo „Brolis 2“, labai panašus, toks savadarbis nupjautvamzdis“, – liudininką cituoja „Telegram“ kanalas „Baza“.

R.Zininas buvo sulaikytas įvykio vietoje. Karinis komisaras A.Jelisejevas išgabentas į ligoninę.

„Man gėda, kad tai vyksta tokiu metu, kai turėtume būti vieningi. Turime kovoti ne vieni su kitais, o su realiomis grėsmėmis, – įvykį pakomentavo Irkutsko srities gubernatorius Igoris Kobzevas. – Daviau nurodymus stiprinti saugumo priemones. Visų prašau išlaikyti ramybę.“

R.Zinino motina pareiškė, kad jos sūnus gyveno pas senelę ir dar nebuvo gavęs šaukimo į armiją. Tačiau šaukimą gavo jo geriausias draugas. „Ruslanas labai nusiminė dėl to, nes jo draugas nebuvo tarnavęs armijoje. Buvo sakoma, kad bus dalinė mobilizacija, o išeina, kad ima visus“, – pareiškė motina.

R.Zininui gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Rosgvardijos atstovai išplatino jo naudoto savadarbio ginklo nuotrauką.

Ruslano Zinino ginklas
Ruslano Zinino ginklas

Po Rusijos armijos nesėkmių Ukrainoje prezidentas Vladimiras Putinas rugsėjo 21 d. paskelbė dalinę mobilizaciją, per kurią į armiją bus pašaukta neva 300 tūkst. rezervistų. Neoficialūs šaltiniai Rusijos vyriausybėje patvirtinta, kad Rusijos armiją ketinama sustiprinti kelis kartus didesniu rezervistų skaičiumi.

Įvairiuose Rusijos regionuose jau kelios dienos trunka negausios protestų prieš mobilizaciją akcijos. Per jas sulaikyta daugiau nei 2 tūkst. asmenų. Kai kuriems iš jų po sulaikymo įteikti šaukimai į armiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius