Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaudynes per Liepos 4-osios paradą JAV surengusiam vyrui pateikta per 100 kaltinimų

JAV institucijos 21 metų vyrui, įvykdžiusiam kruvinas masines šaudynes per Liepos 4-osios paradą netoli Čikagos, trečiadienį pareiškė 117 kaltinimų dėl nužudymo ir kitų nusikaltimų, sakoma oficialiame pranešime.
Šaudynės JAV
Šaudynės JAV / „Scanpix“/AP nuotr.

Nepriklausomybės dienos parade turtingame Čikagos priemiestyje šaudė psichikos sveikatos problemų turėjęs Robertas Crimo, kuris nužudė septynis žmones ir dar dešimtis sužeidė.

Šios šaudynės buvo naujausias Jungtines Valstijas krečiančios smurto su šaunamaisiais ginklais bangos išpuolis.

R.Crimo, kuris šaudymo metu buvo persirengęs moteriškais drabužiais, buvo suimtas po kelių valandų. Vėliau jis prisipažino įvykdęs nusikaltimą ir sakė, kad planavo dar vieną išpuolį.

Remiantis prokurorų pareiškimu, trečiadienį R.Crimo buvo pareikštas 21 kaltinimas dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės, taip pat jis sulaukė kaltinimų dėl pasikėsinimo nužudyti ir sumušimo sunkinančiomis aplinkybėmis.

„Tyrimas tęsiamas, o mūsų aukų specialistai dirba ištisą parą, kad padėtų visiems nukentėjusiems nuo šio nusikaltimo“, – sakoma Leiko apygardos prokuroro Erico Rineharto pareiškime.

Kitą savaitę R.Crimo turi stoti prieš teismą, kur jam bus oficialiai perskaityti kaltinimai.

Nevyriausybinės organizacijos „Gun Violence Archive“ duomenimis, Jungtinėse Valstijose smurtas, susijęs su šaunamaisiais ginklais, kasmet pareikalauja apie 40 tūkst. gyvybių. Šis skaičius apima ir nusišovusius asmenis.

Šaudynės dar labiau pakurstė įtemptas nacionalines diskusijas dėl ginklų kontrolės ir sukėlė klausimų, kaip asmeniui, kuris anksčiau turėjo psichikos sveikatos problemų ir elgėsi grėsmingai, buvo leista teisėtai įsigyti šaunamųjų ginklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius