Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksistinė lenko tirada Europos Parlamente: „Moterys kvailesnės, jos turi uždirbti mažiau“

Lenkijos europarlamentaras, ne kartą nuskambėjęs itin skandalingais pareiškimas, šią savaitę Europos Parlamentare sukėlė skandalą, kai pasisakė už mažesnius atlyginimus moterims.
Januszas Korwinas-Mikke ir Iratxe Garcia-Perez
Januszas Korwinas-Mikke ir Iratxe Garcia-Perez / Stop kadrai

Januszas Korwinas-Mikke pasisakė diskutuojant apie atotrūkį tarp moterų ir vyrų gaunamų atlyginimų.

Lenkų radikalas pareiškė, kad „moterys turėtų uždirbti mažiau, nes jos yra silpnesnės, jos yra mažesnės, jos yra mažiau protingos“. „Jos turi uždirbti mažiau. Tai tiek“, – sakė 74-erių J.Korwinas-Mikke, pridurdamas, kad tai esą įrodo faktas, jog moterų nėra geriausių šachmatų žaidėjų šimtuke.

Į tokius europarlamentaro žodžius karštai sureagavo jo kolegė iš Ispanijos Iratxe Garcia-Perez.

„Jūsų nuomone, aš neturėčiau turėti teisės būti čia kaip parlamento narė, – sakė ji. – Ir žinau, kad tai jus skaudina ir erzina, kad šiandien moterys gali sėdėti parlamente ir atstovauti piliečiams su tokiomis pat teisėmis, kaip ir jūs. Aš esu čia tam, kad apginčiau visas Europos moteris nuo vyrų kaip jūs.“

J.Korwinas-Mikke savo pasisakymais yra ne kartą sukėlęs skandalus. Juodaodžius jis Europos Parlamento debatuose yra pavadinęs įžeidžiančiu rasistišku terminu, migrantus – šiukšlėmis, yra gynęs pedofilijos pornografijos žiūrėjimą, aiškinęs, kad Maidane į žmones šaudė Lenkijoje parengti snaiperiai, taip pat yra rodęs nacistinį pasisveikinimą EP.

Dėl naujausių Lenkijos europarlamentarų žodžių pradėtas tyrimas. Jam gali grėsti papeikimas, bauda arba laikinas suspendavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius