Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbija įsigijo iš Rusijos vieną oro erdvės sistemą „Pancir“

Serbija įsigijo iš Rusijos zenitinių raketų ir pabūklų kompleksą „Pancir S“ bei tikisi jį gauti artimiausiu laiku, penktadienį sakė šalies prezidentas Aleksandaras Vučičius.
 „Pancir S“
„Pancir S“ / „Sputnik“ nuotr.

„Viena sistema „Pancir S“ buvo nupirkta, užsakyta. Artimiausiu laiku laukiame jos savo šalyje, – žurnalistams sakė A.Vučičius, atvykęs stebėti netoli Belgrado vykstančių pirmųjų bendrų Serbijos ir Rusijos karinių pratybų šioje Balkanų šalyje.

„Tai fantastiška sistema, galinti smogti visiems skraidantiems objektams, ypač bepilotėms skraidyklėms ir sparnuotosioms raketoms. Mūsų žmonės labai patenkinti, jie treniruojasi“ valdyti šią sistemą, aiškino prezidentas.

Pasak A.Vučičiaus, Belgradas tikisi gauti šią ginkluotę per ateinančius porą mėnesių.

Rusijos premjero pavaduotojas Jurijus Borisovas praeitą šeštadienį, kad su Serbija buvo pasirašyta sutartis dėl kompleksų mažo nuotolio oro erdvės gynybos sistemų „Pancir S“ įsigijimo.

Ketvirtadienį Rusija pranešė, kad į Serbijoje vykstančius bendrus manevrus išsiuntė vieną modernių oro erdvės gynybos raketų S-400 batalioną ir zenitinių pabūklų bei raketų sistemą „Pancir“.

Rusijos gynybos ministerija pažymėjo, kad sistemos S-400 ir „Pancir“ pirmąkart siunčiamos į pratybas už Rusijos ribų.

Per pratybas, vyksiančias iki ateinančio antradienio, Rusijos ir Serbijos oro erdvės gynybos daliniai kartu vykdys įvairias užduotis, įskaitant „priešo pajėgų viso spektro oro taikinių“ aptikimą ir naikinimą, sakoma ministerijos pranešime.

Šie manevrai vyksta po pirmųjų Rusijos ir Serbijos oro gynybos pratybų „Slavų skydas 2019“ pirmojo etapo, rugsėjį vykusio Rusijos pietinėje Astrachanės srityje.

Serbija yra svarbi Maskvos sąjungininkė, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo entuziastingai sutiktas šalyje, kai apsilankė joje šių metų sausį.

Nors Serbija viliasi įstoti į Europos Sąjungą, Belgradas palaiko glaudžius ryšius su Rusija, savo istorine „ortodoksiškąja didžiąją seserimi“, su kuria serbus taip pat sieja bendros slaviškos šaknys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius