-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seule smarkių liūčių sukelti potvyniai nusinešė septynias gyvybes

Pietų Korėjos sostinėje po rekordinių liūčių, sukėlusių didelius potvynius, metropoliteno stotys ir keliai atsidūrė po vandeniu, mažiausiai septyni žmonės žuvo, dar septyni dingo be žinios, antradienį pranešė pareigūnai.
Potvynis Irane
Potvynis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Institucijos perspėjo, kad lietus dar nesiliaus. Vis dėlto gelbėtojai bandė ištempti apsemtus automobilius, kuriuos naujienų agentūros AFP žurnalistai matė paliktus didelėse Seulo sankryžose.

Vėlų pirmadienį socialiniuose tinkluose buvo dalijamasi dramatiškais vaizdais, kuriuose matyti žmonės, braidantys po vandenį iki juosmens, užlietos metropoliteno stotys ir apsemti automobiliai prabangiame Seulo Gangnamo rajone, kuris ypač smarkiai nukentėjo nuo miestą užklupusių liūčių.

Pasak naujienų agentūros „Yonhap“, pirmadienį prasidėjusi liūtis yra didžiausia Pietų Korėjoje per 80 metų.

„Nuo 7 val. 30 min. ryto dėl smarkaus lietaus Seulo metropolinėje zonoje žuvo mažiausiai septyni žmonės, dar septyni laikomi dingusiais be žinios“, – AFP sakė vienas Seulo vidaus reikalų ministerijos pareigūnas.

Pasak vietos žiniasklaidos, trys rūsyje įkurtame ankštame bute gyvenę žmonės, įskaitant paauglį, žuvo, kai jų namus užliejo potvynio vanduo.

Korėjos meteorologijos administracijos duomenimis, pirmadienį pietiniame Seulo Gangnamo rajone iškrito 326,5 mm kritulių.

Be kita ko, nukentėjo netoli prezidentūros pietų Seule esantys rajonai, rodo socialinėje žiniasklaidoje paskelbti vaizdai.

Klimato kaita

Prezidentas Yoon Suk-yeolas dėl rekordinio kritulių kiekio kaltino klimato kaitą ir teigė, kad vyriausybė turi prisitaikyti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Seulas, Pietų Korėja
AFP/„Scanpix“ nuotr./Seulas, Pietų Korėja

„Vyriausybė turi iš naujo peržiūrėti dabartinę nelaimių valdymo sistemą, atsižvelgiant į tai, kad klimato kaitos nulemti nenormalūs orai tampa kasdienio gyvenimo dalimi“, – sakė jis.

„Turėtume reaguoti iki galo, kol situacija baigsis, kad apsaugotume brangių žmonių gyvybes ir turtą, ir imtis tiek veiksmų, kol žmonės pajus, kad jų pakanka“, – kalbėjo prezidentas.

Korėjos meteorologijos administracija pranešė, kad iki ketvirtadienio centriniame regione, į kurį įeina ir Seulas, prognozuojama dar iki 300 mm lietaus.

Antradienį Pietų Korėjoje vis dar buvo labai sutrikęs susisiekimas, daugelis kelių ir tunelių buvo uždaryti saugumo sumetimais, pranešė „Yonhap“.

Vėlų pirmadienio vakarą sostinėje taip pat buvo pranešta apie elektros energijos tiekimo sutrikimus, o dėl smarkaus lietaus laikinai sutriko susisiekimas Seulo metro ir geležinkeliais.

Daugelyje šalies nacionalinių parkų buvo uždaryti pėsčiųjų takai, sustabdyti keleivinių keltų maršrutai, taip pat ir iš Inčono uosto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius