Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiaurės Korėja grasina: arba viršūnių susitikimas, arba branduolinių ginklų mūšis

Šiaurės Korėja ir toliau sėja abejones dėl birželio 12 d. Singapūre suplanuoto Kim Jong Uno ir Donaldo Trumpo susitikimo. Pchenjanas įspėjo, kad JAV gali „pajusti siaubingos tragedijos skonį“, praneša „The Guardian“.
Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas
Donaldas Trumpas ir Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų viceministras Choe Son Hui teigė, kad viršūnių susitikimo likimas „visiškai priklauso nuo JAV“. Anot diplomato, jei derybos bus atšauktos, šalys įsitrauks į branduolinių ginklų mūšį.

„Ar JAV su mumis pasimatys susitikimų kambaryje, ar branduolinio susidūrimo metu, visiškai priklauso nuo JAV sprendimo“, – sakė jis.

„Jeigu jie nenori su mumis sėsti prie derybų stalo, mes nemaldausime JAV dialogo ir nesivarginsime juos įkalbinėdami “, – teigė Choe Son Hui.

Kiek anksčiau šią savaitę D.Trumpas pasakė, esą yra didelė tikimybė, kad JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimas bus atidėtas.

„Atsižvelgdamas į aukšto rango JAV politikų pasisakymus, tų, kurie dar nesuvokia realybės ir lygina Korėjos Liaudies Demokratinę Respubliką su tragiško likimo ištikta Libija, imu manyti, kad jie apie mus žino per mažai, – sakė Choe Son Hui. – Kalbant jų žodžiais, mes taip pat galime priversti JAV pajusti siaubingos tragedijos skonį, kurio jos ligi šiol nepatyrė ir nė neįsivaizdavo.“

Neseniai JAV valstybės sekretorius Mike'as Pence'as pareiškė, kad jei Kim Jong Unas nesutiks sudaryti susitarimo, „tai baigsis tik taip, kaip baigėsi Libijos modelis“.

Anksčiau apie Šiaurės Korėjai pritaikytiną Libijos nusiginklavimo modelį kalbėjo ir patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius